• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Idu samo srne u proljeće, ali staviš strašilo od min tri limenke,npr. pive na kolac od cirka 1,5 m,pričvrstiš na vrhu dasku od pol metra i na špagu objesiš limenke na vrlo mali razmak. Kad i lagano puhne vjetar limenke se udaraju i plaše srne. Nije sto postotna zaštita ,ali dobro funkcionira. Svinje ne diraju ječam zbog, najvjerojatnije resica na klasovima. Kod mene to funkcionira,sad kakvu najezdu divljači imate,ne znam,ali onda to možete kompenzirati nekim, npr. gulašom,samo to treba raditi ",nježno"😉
Ove godine sam prvi puta sijao na toj parceli. Isplašili su me sa svinjama ali do sada ih nije bilo, kukuruz je trenutno tamo. To što malo srne popasu mi ne smeta. Čuo sam da je ljudima znao biti još i bolji urod, neki su puštali ovce da pasu dok je mlada pšenica/ječam...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Kod nas se srne više ničeg ne plaše,idem jednu večer sa autom,a one mi u djetelini pasu,ja im potrubim,a one samo dignu glavu,pogledaju me i nastave svojim poslom,isto tako jednu večer srna na kraj ceste,dođem kod nje do vozačevog prozora,bili smo na metar,i tek kad sam prozor otvorio ode

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Država je mogla osigurati dovoljno mesa za zimu kroz odstrel jedno 70000 divljih svinja i nekoliko desetaka tisuća jelenje divljači. Rekli su da prošle godine odstreljeno oko 50000 divljih svinja znači ima ih. To mogu prodavati po 15 kn/kg jer niti su ih hranili niti pojili.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,972
Koji je to adapter? Nekako mi izgleda loše podešen,ima puno lišća na njemu i uvlačnom grlu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh