• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Stavi ceradu ili neki pleh ispod smrka, sa se fino razlije voda, ovo je katastrofa od erozije tla....

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Pokusavao sam, ali je mlaz jak pa ga odnese. Zato i stavljam na pocetak reda pa posle bacim zemlju preko ...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
zbog usvajanja tvari iz folijarne prihrane, bilo bi bolje ići navečer, tako da je biljci ujutro kad započne ciklus fotosinteze sve dostupno... ;)

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Ja razmišljam o nabavi kultivatora.

Da li to funkcionira u svim tlima... ne samo u pjeskovitima nego i u teškim ilovačama....???
Živim u Zagorju i nisam nigdje vidio da to netko ima.

Do sad sam koristio motokultivator i motike :)

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Evo jedno malo zakasnjelo kultiviranje, ali nije bilo loma, jer se radilo usred dana kad je bilo 30 i plus

Roadrunner ide kultivator u nasoj zagorskoj ilovaci, nemš brige za to

Prilozi

• 20220619_125704.jpg
    20220619_125704.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 35

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kod mene ove godine kultivacija u kukuruzu koji je do haube nije išla, samo pucaju.. Probao po najvećem suncu pa ne vrijedi.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Kako to da ne stignete izkultivirati?
Znam da je vrijeme zjb, ali svejedno.
Krenuti na vrijeme u 5-6listu.
Znam da je problem to napraviti na 100ha, ali na nekih 30-50 ha nikakav problem s 4rednim kultivatorom.

amajic

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2021
Poruka
162
Mozda ljudima to nije primarni prihod nego to rade uz posao, mozda netko nema kultivator pa ceka drugog da prvo rijesi svoje i tako blize i tako dalje...

Posljednje uređivanje od moderatora:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Ja nisam stigel kultivirati niti.hektar...prvo kao sto je u prijasnjem postu napisano...nije mi primarno zanimanje...druga stvar....kad je bilo ok vrijeme je bila premala, a onda je zaredala kisa svaka 2 3 dana da bi vise stete napravio da sam.isao kultivirat...premekano bilo...a onda je vec prerasla i nije se moglo unutra...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kako to da ne stignete izkultivirati?
Znam da je vrijeme zjb, ali svejedno.
Krenuti na vrijeme u 5-6listu.
Znam da je problem to napraviti na 100ha, ali na nekih 30-50 ha nikakav problem s 4rednim kultivatorom.
Nije se moglo. Imam cca 27 rali kukuruza, dvoredni kultivator. Kao što je napisano prije kiša su bili mali, pa je palo sigurno 100l kiše u par navrata i dugo se nije moglo raditi. I kad se posušilo donekle bilo je puno zamuljenih djelova gdje je traktor jedva prolazio.. Nanijelo grana u kukuruz pa se stalno okreći i čisti kultivator. Ne trebam govoriti da se kultivator potrgao odma na prvoj rali...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Te veličine sam jedne godine kultiviral, nisam ni ja bil siguran da a bu išlo ,al reko idem jedan red proći. I onda prošel sve , niš nije potrgal.
Hibrid je bil pajdaš

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh