Da, repelenti kao pomazu ali i ne bas. Rekao mi vetrinar da su se pojavili repelenti u koje namaces kukuruz i onda ih hranis od 3 mj. Gdje planiras sijati kukuruz. Repelent djeluje na nacin da svinja ima jake plinove i ne moze ih se rijesiti a moze cak i krepati od toga. To jos nisam isprobao, nekako mi se cini da nece dati rezultat neki. To kad bi svi tretirali u okolici, onda mozda, a ovak 20 ih mozda spriječis, a drugi 20, 30 milijun?.
Samo za info, lovci hrvatski suma prosle godine su radili pojacani odstrel zenki jedinki, i kroz cijelu god su obradili 52 tona mesa ociscenog. I jos gamadi ima.
Ali budite sretni jer kod mene su nastanili dabrove, da vidis tog veselja, odnose kukuruz, i kopaju tunele ispod njive, traktori samo propadaju, a ne smijis ih nista jer su zasticeni. A lovci se brane da ih nemaju u lovnoj osnovi, a moja kukuruza pa, pa. A branu slozi da ju bez bagera ne mozes srusiti. Ali ak ubijes dabra kazna ti je 4000 kn, ak srusia branu izmedju 20 i 50 tisuca, i zeleni samo hodaju i upozoravaju te... a ti nemres nista, apsulutno nista.