Kod mene bi morala biti jako dobra godina i sve da bude kroz godinu kak treba da bi dobio približno toliko, ali na 2 ha. Evo, npr, lani je bilo prosjek 3 bunkera po rali. Ove godine, neznam zašto, izgleda bolja pa bumo vidjeli.View attachment 53113 I Na 1 ha površine nabrano 12.5 kibli od tornado 40.
Kak vleče fergić? Nit ne oseti ha? 🙂View attachment 53113 I mi počeli u subotu. Na 1 ha površine nabrano 12.5 kibli od tornado 40. Hibrid RWA Inclusive i Os Drava. S obzirom na godinu i sušu prezadovoljan!
Pa kako tako slabo. Dok je dobra godina 7-8 koševa po rali prosjek, a imao sam i po 10 na jednoj rali.. Npr pred 2 god, 2014-te itd..Kod mene bi morala biti jako dobra godina i sve da bude kroz godinu kak treba da bi dobio približno toliko, ali na 2 ha. Evo, npr, lani je bilo prosjek 3 bunkera po rali. Ove godine, neznam zašto, izgleda bolja pa bumo vidjeli.
Ide fergić kako ne, za ovak vozit prikolicu jednoosovinku po cesti i tvrdom da, ali gumenjak kak mi zovemo ili prikolica dvoosovinka ako ga ne stisne iza nemre bas uzbrdo.Kak vleče fergić? Nit ne oseti ha? 🙂
Kod nas na sjeveru Hr u dobroj godini može 16t/ha samo tako a i više...naravno mislim na vlazni kukuruz 20-23% vlage.Kolko vama rodi u dobroj godini kad u susi imate preko 10t Po hektaru
Neznam točno ali još za bivše juge a i poslije su neki agronomi rekli da ovaj moj kraj nije za drugo nego za šljive posaditi. U zadnjih nekoliko godina se i one suše.Pa kako tako slabo. Dok je dobra godina 7-8 koševa po rali prosjek, a imao sam i po 10 na jednoj rali.. Npr pred 2 god, 2014-te itd..
Na pravim zemljama je prinos bio od 9-10 t/ jutroJa danas završio. Na 8 jutara 57 tona, s time..da sam pola jutra pobrao tuđu(slabiju)parcelu,a svoju ostavio.Pioneer 9911 i DKC 4943.U sijačici 250 kg, 15-tice,i jedna kultivacija s 150 kg, kana po jutru.Vlaga od 21 do 23..što znači prinos od 12 tona po hektaru,isto kao kod MaTije NH..Neznam gdje bi mi bio kraj da imam mehanizaciju i đubrenje kao MaTija NH