Nije samo vlaga bitna. Bitna je temperatura tog kukuruza koji se skladišti..npr.u berbi je kukuruz imao 16% vlage a temperatura zrna je bila 25c,Taj kukuruz skladišten podno na visinu 1 metar,počeo se kvariti unutra zbog temp. Što znači,u vreče sipati hladan kukuruz do 10c,a vlaga može biti i do 20% u zimskim mjesecima do 30 dana,a s padom vlage sve duže skladištenje..Koliko posto vlage najviše smije imati kukuruz da bi se uvrećio?
Svaka čast na volji,to je neka starinska,ili od nekog kultivatora,ili ručni rad sijačica?
Ako slabije vidiš trag,onda ćeš marker još težePostaje problem ići po istom tragu. Zadnje gume su 14.9 i ja bih u povratku trebao ići po unutarnjoj polovici gume. Kako već slabije vidim to ispadne svakako. Po jednoj varijanti marker bi mi trebao ići po sredini traktora a po drugoj na dalji kotač. Zanima me da li netko zna za nešto drugo.
To je neki selski majstor delal još dok su sijačice vukli konji pa je mali preuređena za mtk. Meni za moje potrebe ok. Doduše, imam probema s kupnjom sjemena. Nekad ne uspijem kupiti žejenu sortu jer moram tražiti deblje okruglo sjeme (vrečica od 25 k zrna puna više od 3/4), onda baci po jedno, a mjestimično dva zrna. Ako je zrno srednje (oko 2/3 vrečice) baci 2-3 zrna, a kod malog (manje od pola vrečice) 5-6 zrna.Svaka čast na volji,to je neka starinska,ili od nekog kultivatora,ili ručni rad sijačica?