• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2023

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

robert22222

Novi član
Tu od
5 Srp 2016
Poruka
29
Ne znam, nikad jos vidio.. Nije od kise jer su svi kukuruzu okolo u redu, rekao bih da je moljac.. Ima ga

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,763
kao što sam napisao pred par tjedana...9mj je tu...bliži se polako berba...tako i kotacijske cijene idu polako dolje...sad su na 145€/t...neće nas ni 15t/ha spasiti... 🤬🤬🤬🤬🤮🤮

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,763
@MilanZetor ispod kune bude sigurno mokra...
mene izgleda čeka kasna berba...još su mi tamno zelene kuruze...jako slabo se suše...pitanje kak bude vlaga

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Vlaga će definitivno biti problem. Mi smo donekle na vrijeme sijali, a svi ostali koji su kasnije ili presijavali, a vrše u zrno to će biti veselo. Rano su krenule magle. Prije 15.10 berba neće krenuti kod nas, i to fao 300 i sjetva prvog maja.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja mislim da mi uskoro možemo u berbu, grupe 300 su oko 25% vlaga.

PecKe

Član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
68
Kukuruz taman da tamnije ne može biti, a ni sam ne znam jel cu u zrno jedan dio jedan dio u klipu. Jer ove godine je navala uzas jedan za kukuruz kod kuce. Ne pitaju za cijenu samo je pitanje jel imaš.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Navala ove godine jer ga lanjske nije bilo. Kakva će biti ova berba vidjeti će se.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,763
ja sam sijao 30.4-1.5. sve...sve niknulo odlično, na jednom malom mjestu mi voda uništila, ostalo je super. malo više od pola je rwa gloriett (fao 380) ostalo je bc572. skoro su isto zelene. mislim da obje neće biti za berbu prije 15.10.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,763
Nek se oni lagano napuse...govna jedna...mrš....ovo je sramota...fuj....
ima ostatak cjenika?

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ne znam kakva su pravila oko ovoga sto pisem, nije dobro ovo pisat, ali ja bih nasao lokaciju, agencija, trg, otkupno... Par tona kuruze u prikolicu, iskipat na cestu, na njivu, gdje je sigurno, maknut se na sigurnu udaljenost, 25 litri benzina i neka gori. Gamad bez racuna klip kuhane prodaje po 2 eura na moru. Manje svjestan radnik ko diler riskira za crkavicu, a gazda si uzima profit. Kad te uhvate, on kaze da te ne pozna. A ti se dalje sa sutkinjom obracunavaj na sudu. Kuruza, corn, maze... Nemas mira. A 2 eura klip. Puuuuj, necete razbojnici.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,763
3 ili 4 € je bio klip... al ne hebe mene to što se prodavalo na moru...nek radi što hoće..
al ovo rade sa svime pred žetvu/berbu...pogledaj cijenu pšenice...otkup bio nekih 200e/t...sad je sjemenska po 750€...sruše pred berbu max cijenu i ona kad sve ode dižu...čiste špekulacije i mešetarenje...

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Mene itekako hebe. Nema racuna, a ti moras imat sve. I nikome nista. Gazda ima teklica koji mu prodaje kukuruz, a on hladi jaja u birtiji i ceka.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Možda je dobro da je ovako. Dok god pojedinac nastupa prema sistemima nema šanse. Sjetite se one priče o jednoj šibi koju svatko može slomiti i snopu pruća koji je nesalomljiv. Šta u Hrvatskoj znači čovjek koji proizvodi npr. kukuruz ili pšenicu na 5, 10 ili 30 hektara. Gotovo ništa. Ali kada bi se pojavila grupa koja proizvodi na nekoliko tisuća hektara neko bi je i uvažavao.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
@cvajko997 e da je bila pšenica po 200€/t, pa bi i na ovih mojih par jutara ostalo malo više, sašila ju kiša i velika većina u IV. klasu. Kukuruz prinosom obećava, ali badava, lani ga je suša pojela pa bar nisam imao puno prijevoza, sad ću se navozit više a humanitarni rad...

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Gospodo mnogo toga nije u redu.
Nakratko... sjetimo se prošle godine.
Uzmite si prosijek od 5godina.
I reći će te bilo je dobro stvarno dobro.
Zabrinite se ako se 2023. ponovi istom mjerom u 2024.
Nikad veće slobode nitko nije imao, ne trebaš poticaj, ne trebaš sijati ako ti se ne sije...itd.
Ne vrijedi jaukati stalno, ljutiti se da i na sebe i na sve ali i poduzimati nekaj....
.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh