vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
kad kukuruz čuje zujanje iz radionice sam se bude izravnao
Ja s njihovim prouzvodima od ove godine idem u sve. Za sad sam primjetio kako je tora fusion odlicno podignuo papriku i grah. Odlican zabsad.Jel netko išao sa ovime u dohranu?
Stavio danas neka domaće izrade, poslije idem vidjeti rade li.Strašila?
Na 50 m od kuća?Top za vinograde?
Možda ih još više navučem?Probaj baciti širom kukuruze…
Ja sam stavio upitnik..ali ako radi zaboli te...Na 50 m od kuća?
Ja sam dobio savjet namociti u naftu stari kukuruz i razbacat po zemlji...ja sam ga jos dodatno napacao u otrov za stakore...sve je bilo dobro dok nije 3 dana pala kisa...onda su pojele prvo svu razbacanu kuruzu a nakon toga pocele i sijanu...Možda ih još više navučem?
Ispod su slike od pirike i sirka špricanog prije cca 2 tjedna Nicogan 1l/ha + Calaris 1,5 l/ha. Dok sam šprical nisu se vidjeli redovi kukuruze (kasnil sam zbog kiše). Litra Nicogana je 15€. Polja ove godine prvi put radim i jako su “prljava”. Ti vjerojatno imaš problem s rezistencijom korova, rizomskim sirkom ili je neki problem u aplikaciji. Na zadnjoj slici bude trebala korekcija zbog naknadnog ponika korova, al ništ strašno.Motivell, Talisman, Nic i svi ti ostali jeftinjaci vrijede tocno onoliko koliko kostaju, znaci nista.
Sirak i piriku dobro skidaju Equip ili Monsoon, ali oni i kostaju dobro, litra je oko 40 e, a idu 2 l na hektar.