Gdje kupujete sjeme kad je razlika 30-50% ?
Slažem se, bez kvalitetne zemlje i bez pravilnog rasporeda oborina nema ni nekog ozbiljnijeg roda. Ali da sjeme i sam hibrid nema nikakvu ulogu u prinosu, to se bome ne slažem...
To kužim, ali opet ima hibrida koji vole više takve lakše pjeskovite zemlje.Ako nebu kiše ni jedan nebu rasel, a ako pak bude, svaki bude dobar.
Ja imam neke pijeske i tu bude išel P 9911, kao i na druge bolje zemlje.
Ak je tak, zakaj je onda meni prošle godine jedino Pio podbacil, a kiše bilo ?Ako nebu kiše ni jedan nebu rasel, a ako pak bude, svaki bude dobar.
Ja imam neke pijeske i tu bude išel P 9911, kao i na druge bolje zemlje.
Za takve stvari Vam je najbolje nazvati stručnog savjetnika od svake sjemenske kuće, koji je za vaš teren, i tad budete dobili najkvaliteniji odgovor...Koji hibrid od kwsa, pioneera i dekalba preporučujete za sijanje na pjeskovitijem tlu?
također prezadovoljni, Gloriett i 31.415 odlični i u suši!Čudi me kaj nitko me spominje RWA, a mi ćemo evo raditi već 3. sezonu s njim i prezadovoljni smo...Beremo u klipu pa vam nemrem reći sad tonažu, ali za primjer SIP eko 35 je pobrao 5 kibli na 4000 kvadrata, ali kod nas nisu neka plodna tla. FAO 460
Šogi koji gnoji sa stajnjakom redovito i radi sve na vrijeme ima još bolje prinose. A s vlagom da se bere u zrnu nikakvih problema.