• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,339
Danas pobral pioneer 9940. Prvi put ga sijal (pioneer) i dobil je sve isto ko i bc i mogu reči da sam razočaran. Dok je bc 572 sipal prosječno 5t/rali, p9940 je sipal 7,1 na 2 rali kaj ispada 3,5t/rali.
Sve sam sijal na 20cm razmaka, možda je pioneer trebal na gušće, ne znam. Na kolko ste ga vi sijali? I jel je još nekome ovak izlomljeni, izgleda ko da sam ga poštucal.
IMG_20251021_154923.jpg
IMG_20251021_191421.jpg

Al nesmem se previše žaliti, ne bi bilo u redu prema nekima koji nisu imali kaj brati....

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
253
Od 'skupih' hibrida imao sam samo dekalb i cariocu (koja se pokazala OK) , pioneer ne sadim jer su mi se odavno popeli na onu stvar sa svojim 'reciklirarnjem' hibrida, to jest izvlačenjem što više love iz đepa poljoprivrednika. Znam da ni drugi nisu bolji ali ovi izvlače maksimalnu lovu samo na svoj trademark. Dekalb je bio OK makar niti kod njih nisu svi hibridi dobro podnijeli sušu. A na kraju dana istina je ovo što pišeš mi koji smo imali išta za brat možemo biti sretni, jer mnogi nisu imali što brati.

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
341
Moj zaključak je da u svakoj regiji druga sljemenska kuća daje max prinos, znaci nema generalizacije koji je najbolji, kod mene dekalb je broj 1.kaj se tiče prinosa

Najnoviji postovi

Na vrh