• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz KOKIČAR

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
imam par pitanja... dali sije ko to? koliki je prinos i ako ima ko koju sliku trsa tog kokičara, te kako se kreće njegova cijena, dali ga ko ima?
 

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ja sam sijao par redova doma, cisto radi kokica za sebe.:finga: Eko proizvodnja... Klip je puno manji, a stabljika slicna obicnom kukuruzu, malo tanja i malo niza. A po stabljiki ide 1 do 2 klipa... Nisam nikad sijao naveliko tako da ostale informacije ne znam..
 

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ma eko radimo i mi sve... ima ko di bi mogao na netu sta nac kako ide stim... da vidim dali cu ostaviti jednu njivicu za to ili ne
 

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Nema sa kokičarem nikakve posebne mudrolije u odnosu na običan kukuruz, mi smo sijali onaj iz trgovine sa mehaničkom sijačicom IMT 640 sa najmanjim pločama, bere se običnim beračem za kukuruz (jednoredni SIP kod nas) i ako zemlja nije jako zakorovljena onda samo jedno kultiviranje i eto eko proizvodnje, samo je plasman na tržište već malo veći broblem (barem nama bio) i ukoliko se ne skladišti adekvatno ili ne riješi prije napadne ga žižak... za prinos stvarno nebih znao jer nama to uopće nije bilo važno, znam da ga je bila puna prikolica Tehnostroj 5 T na nekih pola hektara i da smo ga ručno komušali i runili :rolleyess:
 

pege25

  
Tu od
5 Kol 2010
Poruka
53
Evo ljudi simo kokičar tu su pare

http://www.glas-slavonije.hr/193920/7/Zbog-veceg-profita-sve-je-atraktivniji-uzgoj-kokicara

Dali ko zna kakvog otkupljivača istog ?

Prinos vele da je do 3-5 tona a cijena dupla od merkatlnog i sad tu drobe kako je on isplativ..sve je kod nas isplativo ako imaš kao prvo kome prodat a onda i od istog dobiti novce...ma da nebih ako je dobra godina i cijena merkatlnog ko ove godine dobra kao međimurcima i podravcima onda je merkantilni zakon ti su se ove godine na njemu oparili uh ..nama slavoncima sve suša uništi..joj kod nas ni kaktus nemere preživjeti više.

Što volim ove novinare kad podvale ovaku patku od vijesti uh...
 
Posljednje uređivanje:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
U godini kada taj rodi 5 tona moj najgori rodit ce 10. Barem je sigurno da ce se prodat.
 

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
znači može se sijati i ovaj iz trgovine..budemo mi valjda nekaj malo probali barem za sebe jer jako volimo kokice..a cjene u dučanima samo rastu i rastu..
 

seljan

Član
Tu od
22 Svi 2012
Poruka
44
znači može se sijati i ovaj iz trgovine..budemo mi valjda nekaj malo probali barem za sebe jer jako volimo kokice..a cjene u dučanima samo rastu i rastu..

Hmm ovo što se tiče cijena evo kod nas u KTC-u cijena je već par mjeseci 14,99 za 1 kg što je stvarno napuhano.E sada kada bi se prodavao ne vjerujem da bi otkupljivači dali više od 3-5 kn.

Da i ja sam posijao za sebe i svoje bližnje a možda se štogod i proda,no ne gledajuči na neki bisnis iz toga
 

Hurki

Član
Tu od
20 Tra 2013
Poruka
240
Pozdrav svima, nisam htio otvarati bezveze novu temu pošto je upit vezan za kokičar.
Zanima me da li ima tko kakav stroj da hoće uslužno očistiti kokičar. Ima nešto sitnog zrna, te gdje koje zrno
običnog kukuruza.

Naime, jesenas je zbog nevremena bilo nemoguće pokupiti beračem, pa smo kupili kombajnom, i naravno u kombajnu uvijek ostane nešto sitno i kukuruza, i sad to ne izgleda baš naj naj ljepše, pa bih to očistio prije prodaje.

Doma smo ga konzumirali bez čišćenja, i to zrno kukuruza ostane dolje ne raspuca se, znači nije roba neispravna, samo mi estetski nije to to.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
Pa zar ti to neko sa selektorom ne može da odradi?
 

Najnoviji postovi

Na vrh