• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KUNE-životinje

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,897
E taj dio i mene muči. Pregledao sam krov, bio sam gore još po ljeti, vani fasada, pregledao okolo krovišta sa vanjske strane, sve zatvoreno, gdje li je samo našla rupicu. Nešto moram smisliti. Taman smo se riješili da više ne stanuje u automobilu, sad se ovdje namjerila, prije nekoliko godina kokoši sve nam poubijala, prošli puta smo je vidjeli kod bratića, isto se namjerila na automobil. Baš nas vole.

Zasad koliko sam vani čuo, baš je gore bila na samom čošku krova i gledao izgleda da je ispod crijepa, zračni prostor, znači hoda po daskama i lepenki koja je gore. Očito nije došla na tavanski. Vjerojatno kad su bile one oluje je negdje ili crijep pomaknulo ili se nešto poderalo pa je pronašla otvor.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Ljudi moji ..ali kad to trči po krovu..kao da vol trči...
Mi smo ih se rijesili kod remonta krova...jako su kulturne ,seru na jednom mjestu....vjerojatno je i pur pjena napravila svoje...doslovno u svaku rupicu.
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,897
Imam i ja u planu promijeniti crijep. Čekam da majstor dođe, napravi izmjeru i onda krećemo, vjerojatno 2. ili
3. mjesec, ako nam vrijeme bude išlo na ruku, samo to mi je dugo za čekati što se tiće Kune, ako bi i ostala onda ostaje ta varijanta da se istjera nakon što budu radovi u tijeku. Ali moram smisliti nešto da ju otjeram prije radova, odnosno čim prije.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Jedino riješenje je uhvatiti ju u zamku, kolega je pokušaval na sve moguče načine ali mu nije uspjelo dok nismo napravili zamku koju smo isprobali na Mišku i u koju se i Kuna uhvatila.

 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,897
Hvala dečki, mislim da ću i ja sa zamkom/kavezom probati, pa Bože moj, nadam se najboljem.
 

vikendpoljo

Aktivni član
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
70
Kune ne podnose pse, ako imaš psa nakon četkanja pokupi dlaku i zaguraj u rupe za koje misliš da kuna koristi. Na isti način se može istjerati krtica iz vrta.
 

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
744
Varaš se, kod mene u krugu 20 m su tri psa, pokupio sam dlaka i dlaka, razbacao po dvorištu i rupama, ne da nije pomoglo, nego kao da još više kopaju i rade krtičnjake. Kod susjeda koji baš ima psa je još gore, dvorište prepuno ogoljene zemlje od krtica. Mene to baš ubija u pojam pa brzo saniram, ali otjerati ih nema šanse.
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,124
Krtice sam rješavao sa starom kosilicom koja je trošila ulje. Na auspuh sam složio priključak za crijevo koje sam gurnuo u rupu krtičnjaka. Dim je izlazio i po 20 tak metara udaljenim krtičnjacima. Jedno vrijeme je bio mir, ali su se znale opet vratiti. Sad me to više tako i ne smeta. Ima krtičnjaka, ali ne puno. I one imaju pravo na život.
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,897
Ne znam kako je za krtice, sa njima zasad nisam imao problema. A za kune sam ja isto čuo da im pasja dlaka smeta.
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,897
IMG-946b82711a9d39178985a06645c8b70e-V.jpg
Tko čeka, taj i dočeka, jedna manje.
A vjerujem da ih još ima, zasad je stradala nažalost samo izolacija na Focusu.
 

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
744
I ja sam prije dva dana imao bliski susret s jednom. U pol noći sam čuo lupanje po krovu, a kako u sendviču krova imam vrapce, vjerojatno je tražila jaja. Otvorio sam prozor, a ona stajala na krovu predvorja. Krenula je brzo prema meni preko oluka, ali nastavila je dalje, skočila na krov garaže, na beton pa pod auto, ali ju je valjda UZV uređaj zasmetao i otrčala je dalje na ulicu. U prvi mah sam mislio da je vjeverica dok se nije približila, ali preveliko je bilo za vjevericu.

@NikolaT55, čime si je namamio?
 

Najnoviji postovi

Na vrh