• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupnja traktora Goldoni

Vladica162

Novi član
Tu od
15 Tra 2021
Poruka
6
Da li neko ima Goldoni euro 45, kakva su iskustva, razmisljam da kupim nov. Koristio bih ga za malciranje i prskanje malina, blag je nagib, razmak medju redovima 2m. Nov kosta 17500 €
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Po meni se nisu pokazali nešto, jako su neugodni za radit, krče mjenjači zezaju kočnice, a kod mene ih ima dosta ni jedan se ne naradi u sezoni ali uredno vidim da stoje kod mehanicara, mislim da za te novce mozes i bolje nac
 

Rapidoso

Novi član
Tu od
27 Tra 2020
Poruka
3
Ja sam kupio novog Euro 45 RS pred nekih 9 mjeseci. Plaćen je 15500€. Do sada ima oko 150 radnih sati. RS nije zglobni već ima zakretne kotače. Ogranicenje od nekih 1,20 m širine sam i ja imao, a Euro 45 RS je 1,25 m najuži. SN varijanta (zglobni) moze biti i manje od metra širok.

Prije kupnje sam gledao i Antonio Carraro te Landini (Valpadana), Pasquali i Ferrari. Goldoni je malo “starinski” napravljen, ima 6 nesinhroniziranih brzina, drugi imaju 8. I AC i Landini i Ferrari/Pasquali imaju malo više šminke, sinhronizirani mjenjač, reklo bi se vozaču ugodnije okruženje. Ali kad se pogleda mehanika, Goldoni je prilično robusnije napravljen. Zateklo me da AC ima letvu za sprednje kotače na najnižoj točki pa je prva na udaru ako se negdje nasadiš.
Landini ima i uljne kočnice ali ove na Goldoniju prilično dobro rade svoj posao - isprobano na priličnoj nizbrdici sa punom košarom drva na hidraulici.
Dodatno sam ugradio jos 2 izvoda za hidrauliku i ako narucujes novog naruci odmah jer kasnija montaža uzme dan vremena.
Motor je Lombardini 3 cilindra sa vodenim hladjenjem. Ima 2 kardana, jedan je za prikolicu. Brzina 540 i 540 E.
Do sada sam ga koristio za transport, drobilicu granja, malo oranja (dogodilo mi se da ima gripa za povuć ali sjedne na zemlju ako ore duboko) a uskoro i za malciranje.
Goldoni je od ovih koje sam gledao dosta teži ali to se vidi i na samoj konstrukciji.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Goldoni ko goldoni ne postoji više i sada je to Arbos, po težini su svi isti osim ferrarija oni su nesto laksi
 

Rapidoso

Novi član
Tu od
27 Tra 2020
Poruka
3
I kad sam ja kupovao su mi prijetili da je taj kojeg uzimam zadnji Goldoni i da je nova serija dosta skuplja ali se Goldoni Euro i dan danas prodaje. Razlika izmedju starog crvenog Goldonija i novog Arbosa 3050 (mislim da mu je to oznaka) je bila u dodanoj rotaciji na okviru i dva zrcala umjesto jednog :). Za 2000€ više. Ja sam ga uzeo u Kopru a bio sam u Sežani za AC a u Jaski za Landini. Ferrari sam gledao u Buzetu i Ljubljani a Pasquali kraj Kranja.
I da, nevjerojatno je koliko su smotani u tom Goldoniju (Kopar i Plovanija). U Plovaniji sam nakon što sam razočaran da nemaju 45 RS u dvorištu za pogledat, skužio da imaju jednog u salonu, al eto, prodavač ga nije primjetio da je to taj. Pokušao kupit ulje za mjenjač koje ide tvornički u njega (za rezervu), u salonu ga nemaju a prijete da se gubi garancija ako slucajno ulje nije čak i marke koju oni prodaju (budalaština, specifikacije su bitne ali dobro). Ali uredno lijevaju neko drugo, “to vam je sve isto”. Smotani do bola uglavnom.

I da, u SLO je sve prilično jeftinije, a 50€ bi mi bili naplatili transport čak iz Kranja. U Plovaniji 1000€ skuplji al ga svejedno doveze slovenac iz Kopra. Jer je na skladištu u Kopru.
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,424
Ove mjere 6.3.1 i sl što su išle, sad ih više nema. Ja bih bio sretan da barem hoće subvencionirati kamate na kupnju novih strojeva. Tad bi i u mom dvorištu vjer bio novi ac ili goldoni ili lovol... Sad je goldoni zapravo lovol...
 
Na vrh