SVE će ići preko agencije! Dakle i zakup privatnog poljoprivrednog zemljišta i prodaja!
To bi trebalo ići ovako: stari deda Marko ode u općinu i kaže "imam tam par jutara iza guvna koje dajem Peri Govnarevom u arendu" ,na to će službenica općine,žvačući nešt i brišuć ruke od guzicu(inače kadgod dođeš te ženske u općini nešt prežimaju i uvijek im uletiš u pauzu):"molim vas pričekajte malo, sad ću ja pozvati Anicu ona to radi,sam da je nađem"
Deda Marko iziđe u hodnik i čeka! Nakon par minuta izleti službenica iz kancelarije van i ode!
Nakon pol sata i više dolazi neka debela žena s puno torbi,kesa i vrećica u rukama i provlaći se pored deda Marka u kancelariju.Nije ni pozdravila,al nema veze to je dedi manji problem jer već ga noge bole i leđa mora počeškati a i pljunit mora.
Nakon nekog vremena dolijeće prva službenica i veli dedi: "ooo,pa vi ste još tu! Zar se Anica nije vratila? Sad ću ja nju potražiti!" i ulazi u kancelariju. Malo kasnije prolazi neki čovjek s mobitelom na uhu ,ulazi u kancelariju,pozdravlja preglasno i preveselo:"aaa tu ste vi meni lipe moje,joj kako ste vi super sposobne,krasne,divne,pametne...(bljak,bljuc) deder mi dajte to i to" Za dvije minute ode čovjek s nekim papirima u jednoj ruci i mobitelom u drugoj i nekom govori :"ma sve sam sredil".
Onda deda Marko opet pokuca i ulazi u kancelariju i veli :"el došla Anica"?
Ona debela žena podiže glavu i bulji u dedu i šuti! Deda bleji od jedne do druge i čeka! Ona prva službenica veli:"evo odmah ću je nazvati!Ona je na sastanku". (Mož mislit!)
I tako dođe Anica i objasni deda Marku da to nemož tako, da on treba izvaditi posjedovni list, vlasnički list,vjenčani list domovnicu,rodovnicu,putovnicu,smrtovnicu.....
I onda ded Marko dođe kući i veli babi Stani: "ma de reci onom Peri Govnarevom nek radi tu zemlju ak oće,ak neće nek sve ide u p...materinu"
Eto,tako ja to zamišljam!