• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

LA300 ne vraca gas

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Dobar dan svima, imam LA300 frezu benzinku. Pali radi sve super, ali ne vraca sajlu gasa tako da kada se na rucicu da gas i onda otpusti, i dalje radi na istom gasu. Trenutno imam drot sa kojim reguliram gas ali je sa tim tesko raditi bilo sto osim frezanja. Gledao sam po onim federima kada se otvori plocica sa lijeve strane motora ali ne vidim nista da bi ju brenzalo. Ima to kakav prijedlog?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,294
Vidi sajlu otkači i šarqfcigerom gurni gas i dali se vraća, vjerovatno je sajla nešto njoj. Uslikaj taj mahanizam.

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
1000034672.jpg 1000034669.jpg 1000034670.jpg Vidi sajlu otkači i šarqfcigerom gurni gas i dali se vraća, vjerovatno je sajla nešto njoj. Uslikaj taj mahanizam.
VRaca sajlu gasa, ali na fergazeru ne spusta gas, ako shvacas sto mislim. Znaci dam gas, ona primi, pustim gas, sajla se vrati i rucica je u ler polozaju, i dalje radi na visokim okretajima

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Da, znaci ne vraca onu polugicu koja ide na fergazer na slici 2 i 3, mogu je pomicati naprijed nazad koliko hocu te time mijenjat gas

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,294
Nemogu skontat dobro ja sliku 2 i 3,. Sl 2 je poluga regulator iz motora, napamet neznam kako izgleda.

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Na toj polugi je spojena ova sa federom koja ide na fergazer i kontrolira gas, ovisi koliko ju ova iz motora pomakne

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,294
Dali se gas vrati kad ti tu polugu na karburatoru vratiš, dali opruga treba povlači ili otpušta,. . da vraća gas. Pa vidi dali je oslabila opruga da ju skratis ili obrnuto da je razvučeš. Tu su negdje neke cake ja nemogu vidjet ali ti malo čačkaj pa vidi u kom pravcu bi trebalo.

Pirko

Član
Tu od
16 Svi 2020
Poruka
36
Meni se cini da ti drugi kraj opruge nije zakacen na polugu leptir gasa od karburatora (fergazera). Ta bi opruga trebala vracat tu polugu. Ako je ipak opruga spojena, mozda s lijeve strane motora, gdje rucica ulazi u motor, ima jos neka.opruga koja nije spojena

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Znaš li možda gdje bi ta opruga trebala biti spojena, od kud do kud? trenutno je ona omotana oko poluge koja pomice leptir na fergazeru, ali nisam uspio nac gdje bi trebala druga strana opruge biti zakacena

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Taj drugi kraj oprugetreba biti zakacen na rupicu gdje se kaci poluga.
Mozda nisam dobro shvatio, imas slucajno sliku ako nije problem? Koliko kuzim feder mora biti od leptira do on poluge koja ide iz masine? Hvala

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
525
Ta opruga nikam ne vuče leptir gasa, omotana je oko štangice i zakačena skupa sa njom i sa jedne i druge strane i drzi ju stabilno.

Poluga koja ide iz regulatora mora reagirati na hod sajle.

MladenH83

Novi član
Tu od
19 Kol 2024
Poruka
17
Ta opruga nikam ne vuče leptir gasa, omotana je oko štangice i zakačena skupa sa njom i sa jedne i druge strane i drzi ju stabilno.

Poluga koja ide iz regulatora mora reagirati na hod sajle.
U tom slucaju, kaj radit? Ja sam shvatio da bi taj feder trebao vracat leptir

Najnoviji postovi

Na vrh