• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Laverda kombajni

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Kad vraca povratnu na bubanj jos ga dodatno opterecuje, dok df sa onim svojim rotorom odma ovrsi sto dodje od povratne te vrati na sita i ne opterecuje dodatno bubanj. Tako da bi teoretski trebao imati vecu propusnu moc sa istim gabaritima.
Uz to nema onu dugacku cijev, nema lopatice, dugacki lanac, te je ostalo pristupacnije. Jos i elevator ovrsene mase moze biti siri sto je vazno u kukuruzu kad on moze biti usko grlo pri velikim brzinama i prinosima.

radim sa jd-om i nisam primjetio da ga nešto dodatno opterećuje,debatirali smo u selu o povratnoj masi na bubanj i na sita u soji i čovjek koji ima dva fara je reko da se on ne može ići toliko brzo kao jd jer mu štopa povratna pogotova kada ima malo korova u soji

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zanimljiv kombajn,sretno u radu s nnjime :(party):

koja mu je širina ulaznog grla i bubnja?
Prednje gume bi bile 28.1.26 ??..tak mi izgledaju,takve bi i meni trebale :(call):

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Hvala Marko. Ulazno grlo mu135 cm a za gume nisam siguran koje su.
U jako lošem stanju su, sve ispucale, ali vlasnik bil raspoložen pa mi dal i dvije nove sa felgama, ali nešto uže.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
u našem kraju je sve dobro , taj kombajn je bil kupljen u Molvama gdje i moj kejs , naravno kod dobroga gazde

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ha ha , nadam se da bu tak.
Motohod@ kad bumo kaj spili , ipak sam ti dužan :drink: za informaciju ?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
radim sa jd-om i nisam primjetio da ga nešto dodatno opterećuje,debatirali smo u selu o povratnoj masi na bubanj i na sita u soji i čovjek koji ima dva fara je reko da se on ne može ići toliko brzo kao jd jer mu štopa povratna pogotova kada ima malo korova u soji
Mislio sam na opterecenje u vidu smanjene propusnosti bubnja a ne da mu je tesko ili nesto drugo. Izbaci povratnu nek tjera van pa ces vidit koliko mozes brze.
Za soju se slazem da nije najsretnije rjesenje iako sve koje znam vrse soju sa df ili đđ bez ikakvih problema.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Ha ha , nadam se da bu tak.
Motohod@ kad bumo kaj spili , ipak sam ti dužan :drink: za informaciju ?

Nije mi vjeroval dok sam mu rekel da imam kupca za kombajn niti mu je bilo jasno kak to da je za 2 dana otišel stroj. :icon_pidu:

Nije bil na Njuškalu, njegov rođak je bil kupac ali se nije riješil svojeg kombajna.
Jooj, kaj ga bum zafrkaval sutra, obečal mi je xxx eura. :(giggle):
koje... nebum videl. Kolko ga poznam. :icon_confused:

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Razmišljam da dam napraviti univerzalnu korpu , da se ne trebam zajeb..... sa mijenjanjem . Kakvo je vaše mišljenje o univerzalnim korpama ? Kakve vi korpe koristite ?

mart1981

Novi član
Tu od
12 Srp 2013
Poruka
5
Čestitam sused na stroju,evo ja imam na senatoru univerzalnu korpu i nema brige,samo montiram blinde za kukuruz i nema nekog dodatnog šarafljenja osim podesavanja korpe,evo jucer u kukuruzu ide ko mina....pozz:drink:

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Hvala sused. A iz kojeg kraja Varaždina dolaziš?
Ipak sam se predomislil za univerzalnu korpu, nekak me baš ne žulja 3000 kn kolko hoćeju za univerz korpu. Imal sam ju i ja na Senatoru ali nije baš čisto bral, možda nismo znali poštelati sve to skupa.

lucky

Član
Tu od
4 Ruj 2013
Poruka
123
adonis daj pogledaj ove 2 Laverde na njuškalu pa mi reci mišljenje na kaj da obratim pozornost!Hvala

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
Dali netko zna nesto o ovom i ovakvom kombajnu Šifra oglasa: 12278088 kako radi taj sustav sa tri korpe. Sada imam claasa dominatora 86 a htijo bih nesto mlade.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Evo da se i ja pohvalim, prije koji dan kupili Fiatagri Laverdu 3700. Kombajn je 86. godina, hidromat, ima kosu 3.90, adapter za kukuruz 5 redi bez freza i još dodatnu adaptaciju za soju. Ima par stvari za riješiti na kombajnu prije sezone, ali inače je u ok stanju. To nam je prvi kombajn i nadam se da ne bude nekih velikih problema s njim.

E sad odmah imam par pitanja...koje ulje obično idu u hidro pogon. Kaže mi čovjek da je ATF unutra, a meni bi bilo logičnije da je HIDRAOL, ali možda se varam. I drugo pitanje, da ima u okolici Bjelovara netko tko popravlja ili radi nove slamotrese? Jedan mi je razbijen, a dobio sam još jedan razbijen pa bi se možda iz ta dva mogao napraviti jedan ispravan.

Slike su loše, a boljih nemam. Ako nekog detaljno zanima kombajn slobodno nek dođe pogledati.

screenshot windows

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh