, npr. ovaj
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-rus-t40-prednjom-vucom-oglas-12884926, mada ovaj ne izgleda baš najbolje, ali kaže da bi ga i spustio.
ma joj, koliko god mi je interesantan traktor, toliko me i odbija, svatko mu nalazi neke mane, svi kažu da će obaviti sve što treba, ali da je uvijek nešto problem, a dovoljno mi je problema i s ovim što imam.
link ne radi, prodan ili izbrisan..
a gle.. T40 sam od malena vozio, osječaš se ko u tenku, pogotovo sa onim malim auspuhom kaki je moj imo za šumu, sve unutra je željezo, volan i kuglice na ručicama ako ih ima su samo plastika.. udobnost 0 bodova.. djelova ima stvarno jeftino.. u rangu sa imt 533 su cjene, vidim da si iz Đakova tako da ti jednom godišnje nebi bio veliki problem otič u Šid i dat 1000kn za par kompleta svih gumica na traktoru, posebno od hidraulike, jer razvodnik pušta uvjek, tj kad se opterečuje svakodnevno sa npr. šumskom jednoosovinkom, dizanjem klada..
hidraulika mu je jaka stvarno, imaš prisilno koje digne zadnji kraj traktora gore, tako i diže na dizalici, ima jedan trik a to je da ga namotaš pun ljevo i dižeš, onda mu se iskljkuči hidraulični volan i ulje ide u klip..
okretnost isto tako 0 bodova, malo mota skroz.. pogovoto sa prednjom vučom.. preglednost isto tako, šajba ko da gledaš iz veš mašine..
znači mane: okretnost, preglednost, udobnost (spram ostalih ruseva npr mtz 82, belarus 820, ltz55a...)
prednosi: jeftino održavanje, zračno hlađenje (zimi nema vode nego staviš papir ispred ventilatora i to ako očeš), bolja kvaliteta djelova (klipova, karika.), jaka hidraulika, potrošnja/snaga dobar omjer, punoo brzina (6+1, 6 sporih, 6 u rikverc, dupli rikverc) nakon 30 god još se kotrlja..
sad bi ja mogo pisat do ujutro ali ako te nešt posebno zanima pitaj