• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lubenica i dinja

• Temu pokrenuo marijogrgic
  • Datum prvog posta

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A ja se veselim svojoj jednoj (brojkma i slovima - jednoj - 1) lubenici koju ću imati od posađenih petnaestak - dvadesetk sadnica i koja je sada veličine lopte - ali one manje. :(giggle):

No, dinji ću imati za do jeseni svaki dan jednu, hehe.......još koji dan, i prvu ću gricnuti.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Krenule su lagano, prvo LF-6419 - Known-you seed, pa onda ostale. Daleko najbujnija je Top mara.

lubeni.jpg
[/url]upload gif[/IMG]

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
A ja se veselim svojoj jednoj (brojkma i slovima - jednoj - 1) lubenici koju ću imati od posađenih petnaestak - dvadesetk sadnica i koja je sada veličine lopte - ali one manje. :(giggle):

No, dinji ću imati za do jeseni svaki dan jednu, hehe.......još koji dan, i prvu ću gricnuti.
Ove godine sam ih prvi put sadio u plastenik,samo za probu,da vidim kak bude to meni zraslo...
Ima ih čak i za prodati...
8boj3Ax.jpg

XJXUeFR.jpg

Posljednje uređivanje:

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Da...vodili smo ih vertikalno na jednu glavnu granu,sa spuštanjem plodova na zemlju...znači bez vezanja plodova u mreže...
Uglavnom,jako su brze i rastu 20-tak cm dnevno uvis...

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Dobro izgledaju tako vođene. Koliko se tu može očekivati urod po m2 u prvoj berbi i koliko kasnije?

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Urod zavisi od sorte i dužine vegetacije...
Od 5-8 plodova po biljci u idealnim uvjetima...

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Ide li vam kako lubenica? Akcije su u centrima ovih dana, 0.99kn u prodaji a otkupljuju po 0.75kn, taman dobro da im se škart uvali. Inače je 2kn po veletržnicama, sasvim solidno, ne vjerujem da će ispod toga ići ako temperature dodatno ne padnu...

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Što se tiče lubenica one su sada već out. Cijena je bila dobra, rod dobar, potražnja isto. Može se reći dobra godina za lubenice.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Već 'out'? Ja vjerujem da će se još mjesec dana prodavati kod nas i slati za Zg također. Lani je zadnja bila strašno skupa, od 3 - 3.5kn/kg. Imamo generaciju koja će se tek početi brati za desetak dana, no svjestan sam da ako vrijeme ne posluži da je izgledno i bacanje...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja danas ubro prvu, imam ih jos 30 ako mi neko ne mazne koju...al nisu zrele jos

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 65

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
Pipun-zuto hibrid donar f1 jel netko ima iskustva?
Navodno je sklon zametanju puno plodova

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
i mene zanima taj donar, mada je superstar za mene isto odličan

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
Koliko ti je bilo plodova po sadnici

Posljednje uređivanje od moderatora:

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Bilo je dosta ali su mi 80 posto pojeli jazavci,srne i zečevi.

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
Koja je cijena superstara?

Posljednje uređivanje od moderatora:

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Kod nas je Superstar sinonim za lošu dinju. Ima doduše barem 7-8 godina da je ne sadi nitko ali ostala je upamćena kao takva.
Ogromni plodovi jel tako, ispod 3kg teško da je bila, duboke brazde i veliki koluti, neujednačena. Nemoguća za pakiranje u gajbe ili čak pakete. To se nije moglo prodati po veletržnicama, nego se uvaljivalo centrima.

Tko može nabaviti "Sensei" od Syngente neće požaliti, odlicna u svim pogledima jedino veličina teško preko 1.5kg/kom. Čak i kad cima oboli od pepelnice plodovi budu ujednačene boje i normalno sazori.
Osim nje sadimo Agos zbog boljeg prinosa i Centro kao najraniju.
Sadimo ili smo sadili još puno vrsta ali kojima kvaliteta puno ovisi o vremenskim uvjetima pa bi se neke u sušnim godinama pokazale odlične a već ako ima nešto kiše i vlage budu katastrofa pa nisu vrijedne spomena. Ove tri budu dovoljno dobre u svim uvjetima.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh