Ja takodjer kosim 4 otkosa godišnje, prvi otkos 15-20.5.. Prošle godine pet..To su gluposti, od otkosa do otkosa mora proći najmanje 35 dana, struka kaže i više.
Maksimum je 5 otkosa, iako ja nisam nikada više od 4 uhvatio.
A 7 otkosa može neko kosioti u bašći za svinje.
Mimi nemoguce je u 2.5mj. imat 4otkosa jer bi to ispalo da si kosio svakih 15-20 dana!
Inace razmak od kosnje do kosnje je 35-40 dana , ako ju kosis u pupanju kad je najpozeljnije .
Pogotovo mladu djetelinu nije pozeljno forsirat dok se dobro ne ukorjeni ... a s obzirom da si ju sijao u proljece uvijek te prve godinu nebude nekog posebnog prinosa.
Ja tak 4-5 prosjek na nekim parcelama i 3 samo
Lani sam posijao talijansku krajem 3.mjeseca i imali smo dobra 3 otkosa,cak je bio i cetvrti ali je bila sitna pa nismo ni kosili
Sad je dobra situacija lucerna lijepo raste,dobila je NPK 15:15:15 u zimi i cekamo prvi otkos.
Nego mene zanima kad budemo ovogodišnju sijali,najavljuju neku kišu sad poslije blagdana...
A vec bi bio rok da se posije..
Ja npr. rijetko kad ju ostavim da se doceka cvijeta,pogotovo ovu prvu sad,njoj dugo treba da pusti cvijet,nego sad kad bude oko 25-30cm ide dole.
Kaj se tice prošle godine bila je povoljna za friško posijanu lucernu,vec smo ju lani i posijali u ovo vrijeme,a kak bude ove godine neznam.
Plan je posijati ovaj tjedan..