Ako će uspiti uspit će, sijao sam jednom i krivo sam naštelao sijačicu, napravio dva prolaza 300kg/ha🤣 i onda smanjio na 20-25kg/ha da bi imao dosta sjemena do kraja, tu gdje je 300kg jedva da je ima, a ovdje je solidna dalje. Najgore joj je ako bude suša velika prve godine. Eto sad sam presijao jednu njivu baš zbog toga, prvi otkos bio idealan prošle godine da bi svaki sljedeći bio slabiji i sad jedva da je ima, samo da joj je došla jedna dobra kiša u ljetu i ne bi bilo problema.Svaka čast ako uspijeva pri toj normi, moji godinama siju 20kg na ral i opet ne uspije zadnje vrijeme..
Pomesaj seme lucerke sa sitnim peskom, lakse ces posejatiLijepo je kad se delaju veće površine koristeći rasipač i (ili) sijačicu. Ja trebam posijati 1,5-2 ara i to rukom. Bil sam kupil u Cipru onu ručnu rastepačicu (vrti se rukom i dela kao traktorski rastepač), ali je već nakon 30-ak kvadrata zacvikala (došlo sjeme kam ne treba).
Lucerne sam kupil 1 kg, zobi ne znam ima li za kupiti tak mala količina (moram pitati u poljoljekarnama). Inače bi pomiješal zob i lucernu u posudi i onda zajedno ručno razbacal.