• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Manolo

• Temu pokrenuo Manolo
  • Datum prvog posta

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
pozdrav i dobro došao.
to je sasvim normalno da netko obrađuje 2000ha pa i u hrvatskoj takvih ima koliko hoćeš, samo oni nisu po forumima, nego beru lovu po politici i udrugama.

Tu od
18 Sij 2012
Poruka
300
pozdrav i dobro došao.
to je sasvim normalno da netko obrađuje 2000ha pa i u hrvatskoj takvih ima koliko hoćeš, samo oni nisu po forumima, nego beru lovu po politici i udrugama.

da, i sigurno su na legalan nacin dosli do tolike zemlje!!

jednom sve,drugom nist,nek proda mehanizaciju i nek umre od gladi, ko ga jebe,el tak?

manolo, nista osobno, ja govorim općenito!

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
slušaj ovdje nije mjesto o ovakvim razgovorima, pogotovo ne u nečijoj temi u kojoj se on predstavlja,
to nije moja stvar tko je došao do tolike zemlje pošteno, a tko ne, ja to ne znam i neću nikoga osuđivat, i kod mene ima ljudi koji imaju puno zemlje, a puno ljudi misli da im je to palo s neba, ti ljudi lijepo sijede na kavama i leže cijelu zimu, a ovi što imaju 100rali( to je puno u mom kraju) hrane krave i na bagdnjak i na božić, i deda mu je držao krave i tata, pa sad i on, a kad kupi novi traktor, onda kažu vidi ga kako je ukrao pa se preserava, a on je u tom traktoru svaki dan radi i to često više od 8 sati.

ljudima koji su propali isto im nitko nije kriv, kod nas su propali stočari koji su imali 3 ha svoje zemlje i 30ha zakupa i 20 krava, cijena mlijeka je bila dobra, on lijepo digao kredit od 5 milja kuna, po kalkulaciji 3+5=11, ne računajući što će biti dogodine i što će biti sa cijenom mlijeka. je da je cijena malena, ali ljudi su sami krivi kad im se pruži prst, oni bi ruku do lakta.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,243
da, i sigurno su na legalan nacin dosli do tolike zemlje!!

jednom sve,drugom nist,nek proda mehanizaciju i nek umre od gladi, ko ga jebe,el tak?

manolo, nista osobno, ja govorim općenito!

Zbog ovakvih i jeste cijeli svijet u krizi.
Ajd sto je krepala moja krava, ali sto nije i komsiji krepla :madmana:

Nekazem ja da tu zemlju netreba podjeliti podjednako, ipak bi tu trebalo biti malo pravde.
Kod nas recimo covjek radi 1300ha i hoce od par seljaka da otme jos 70ha, ali bez obzira kad bih mogao nebih mu oduzeo svu zemlju vec bih raspodijelio da svi imaju, treba i on covjek nesto raditi.
Isto tako ljudi koji rade toliko zemlje njihova lokacija nije : doma ;)

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,282
i kod nas u podravini nema zemlje ni za lijek.. tu ne mozes ni 2, 3 jutra dobiti u harendu (u zakup od ljudi) a ne da nesto vise imas.. san mi je imati vlastite zemlje nekih 50 jutara i to bi mi bilo dosta da se bavim ratarstvom, to bi mi bio vise kao hobi jer me to zanima, uz posao(koji se nadam da cu dobiti u nekoj skoroj buducnosti).. nikakva stoka i ostale gluposti.. za sad imam nekih 15 jutara vlastitih oranica, i makar imao kapitala za okrupnjavanje zemljista, obradivih povrsina jednostavno nema..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pozdrav Manolo i sretno sa poslom,a moramo znati da je to u Vojvodini gdje se protežu kilometri zemlje u velikim komadima i znamo šta je naša Slavonija i Vojvodina davala u bivšoj državi:partyman::partyman::partyman:

M

Manolo

Guest
pozdrav Manolo i sretno sa poslom,a moramo znati da je to u Vojvodini gdje se protežu kilometri zemlje u velikim komadima i znamo šta je naša Slavonija i Vojvodina davala u bivšoj državi:partyman::partyman::partyman:

Izgleda Ajkula da je tebi to skroz jasno ovde gde sam ja ima jako puno zemlje samo u mom mestu ima 16.000 ha obradive zemlje tako da nije to nista strasno i nesto preterano veliko sto radim 2000 ha . ovde je to normalno ali zato nemamo sune ,more....

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Pozdrav i dobrodošao. Šta sve sijete na tolkoj površini i koliko čega?

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Pozdrav.Pravi gazda nema sta...koliko vas radi
U mojoj cjeloj opcini taman ima toliko zemlje,kombinat kod nas radi oko 1500ha i imaju 20 traktora, 4 jd 8ice,4 6ice i 10 6900 to valda govori o odnosu zemlje

Najnoviji postovi

Na vrh