Bolje ne diraj ništa, budeš sklopove morao mjenjat. Ako je dobar motor 63 mora pucat od snage.Ako to kod tebe bude dobro mogel bi ja malo zetora pojačati. :icon_thumright:
Koliko pratim ovu temu mislim da je rijec o jeftinom traktoru koji je navodno popravljen (1000E popravka motora) , ja kad sam bio kod bosiste mislim da je rekao da je rotaciona 4 cil 17000kn, pretpostavljam da ni reparacija iste nije jeftina ako moze da se popravi. Ja bih samo dodao da se zapadni traktori ne popravljaju jeftino.
A razlika izmedju motora koji je na izdisaju i dobrog istog je jako velika , mislim da ni taj turbo to ne moze zamjeniti.
Kaze da nema dima a traktor ne vuce, ako je sve u redu sa motorom onda je uzrok napajanje goriva , dizne ili sama bosh pumpa , njen regulator koji ne odradjuje posao ili ishabanost elemenata u njoj.
Ameri bi rekli da nema besplatnog rucka a neko da od babe ne moze vise da se napravi djevojku (mogu plasticni hir. ali to mu dodje kao i farba na traktoru) ili u slucaju popravki kada je ekonomski neisplativo popravljanje.
Ja cu vjerovati (ali previse sam star da vjerujem u bajke) ali da vidim da prikopca dinamo na kardan i izmjeri , postoji podatak koliko moze da razvije kW na kardanskom vratilu, ako je vise , ugradjujte svi turbine od dvojke.
Ako baš osjetiš vecu snagu to je lijepo, nije problem ako on daje slucajno više konja vec je samo upitno koliko "suho" motor radi s tom smjesom i koliko to dugo može trpit-.