• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 3060

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
614
Teško da je ventil pod haubom jer se ventil nalazi poslije orbitola tako da bi volan trebao imati.
Ima jedna metalna cijev koja ide od pumpe ulja na orbitol i na njoj bi trebao biti priključak za mjerenje pritiska ulja iza desne stepenice pa bi trebalo provjeriti pritisak pumpe pošto imaš problem več na prvom potrošaću. Ulje od te druge pumpe ide: pumpa-orbitol-ventil pod haubom koji šalje u kočnice,kvačilo,17 bara za potrebe šaltanja brzina i na ventile za šperu,prednji pogon...,5bara za podmazivanje getribe i kad se ulje zagrije prije vračanja i getribu ide u kiler naprijed za ulje.
Ja imam problema sa svojim... tuli mi volan, pritiski sve štimaju, još jedino nisam provjeraval taj ventil tj nisam ga mijenjao, par ljudi mi reklo da probam promijeniti komad gumenoga crijeva koji je u nastavku crijeva koje ide sa pumpe na orbitrol... kaj mislite do čega bi moglo biti!?
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
moj šogi je svog popravil...tak da je uzel Agrotrona 85 ;) , a ovaj mu stoji do proljeća...kad bu palil...jer uz sve ove buhe koje spominjete, papa i ulje...i teško sad po zimi pali....
 

Massey

Novi član
Tu od
9 Ožu 2022
Poruka
3
Pozdrav,imam Massey ferguson 3090 89g. ne vergla kad ga hocu upalit pa sam ga probao direktno i upalio.Zamjenili smo automat a nije ni do toga, jel znate do cega bi bilo?
 

Massey

Novi član
Tu od
9 Ožu 2022
Poruka
3
Nije ni to,zamjenili smo bravu al nije ni do nje,upalio sam ga direktno i nece dizat hidrauliku,mjenjac je ostal u sporama...
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
614
Pozdrav,

Pojavio mi se sitan problem oko EHR-a.. radi i nakon nekog vremena zablokira( pali obje lampice) ugasim traktor i ponovno palim i opet tako jedno vrijeme radi.. kolko alternator treba davati? mjerili smo i davao je 13,5-6V... danas sam ga dao kod elektirčara da mi sve to provjeri.. vanjske prekidače otkopčam i opet ista stvar, senzor visine ispravan...
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,858
Si probao malo najveći kotačić "provozati" da nije na istom položaju kad se to dogodi?primjerice ako je na 7,postaviš na 4 ili 9,da se provoza.
13,5V bi trebalo biti dovoljno.
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
614
Ma jesam, opet ista stvar.. primjetil sam da na 2000 okretaja se to najčešće dogodi.. budem vidio šta bude sa alternatorom,, možda regler jer vidim da mi lampice mijenjaju jačinu svijetlosti..
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
614
Regler je otišao.. budem vidio dal je to do njega kad namontiram danas
 

n0v4ck1

Novi član
Tu od
31 Srp 2023
Poruka
9
Pozdrav, imam problem sa Masseyom 6110.
Hidraulika i sve radi odlicno, ali mi se cesto desava da jednostavno zablokira i onda moram vise puta prebaciti glavni prekidac za dizanje/spustanje ili cak malo lupiti po armaturi i onda opet sve normalno radi. Kad zablokira svijetli mi crvena lampica u intervalu 2-4 sto bi prema prirucniku bio problem sa onim malim potenciometrom za visinu dizanja, a on inace radi bez problema. Stavio sam novi glavni prekidac u kabini i sva 4 vanjska i dalje se isto desava. Ima ko ideju sta bi moglo biti?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Možda postoji kakav rele između prekidača?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Nemam ti ja pojma o tome kak to uživo izgleda.
Samo nagađam da je možda iza tog glavnog prekidača kakav rele.
A možda i osigurač prema prekidaču.
 

n0v4ck1

Novi član
Tu od
31 Srp 2023
Poruka
9
Da ali ja mislim da je do osiguraca ili releja onda uopce ne bi radilo, a to se desava povremeno.
 

Najnoviji postovi

Na vrh