• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey vs. Fendt

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,854
Ovako,neznam ni sam gdje bih postavio temu,pa sam stavio tu,u nadi da ce moderator ako je na krivome mjestu premjestiti...
Zelio bih da se razvije rasprava između ovih dvaju proizvođača traktora.
Naime sma sam sebi dosadan vise sa pregledavanjem oglasa,para se nema za novi ili nekakav polovni traktor novvijeg godista i onda gledam stare rage koje su izrajbane kao i pretpostavljam velika vecina traktora koji dođu sa MALO sati iz njemačke:)

gledam malo te cijene po njuskalu,bezveze cu sada dati neku usporedbu,mada mozda nije realna usporedba,ali evo recimo odnos snaga da bude npr jednak..

massey 3680 180ks 90 tisuca kuna(90. godina)
fendt 615 185ks 150 tisuca kuna(85. godina)

ono sto me zanima,da li je fendtova cijena opravdano viša od masseya u smislu trajnosti,pouzdanosti,cijene dijelova,dobavljivosti itd?

gledam manje traktore od masseya 80-100ks,cak su i skuplji od jacim masseya i jacih fendtova,da li je to neka realnost,posto nemogu si ni zamisliti koliko je kostao 90 godine massey od 180ks,a koliko od 80ks..

nadam se da ste skuzili o cemu govorim,znaci ista grupacija,ali cijene razlicite do bola,komu dajete prednost i zasto?

jos jedna stvar je koju sma primjetio,gledam traktore vani,nisu jeftini,ali ljudi napisu da imaju 15,17,19 tisuca radnih sati,a kod nas jeftini,sa malo sati jos uvoz i njemacke ili frnacuske..mislim ono mos mislit,barem pretpostavljam da ce nijemac ili francu kupit novi traktor,rajbat ga 5 godina dok se ne otplati i onda ga neko od nasih uvoznika uveze,promjeni 5 vlasnika u 20 godina,i onda nakon 25 godina ima manje sati nego sto je imao nakon 5 godina kod švabe!
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
onaj tko voli massey-a bude rekel da je on bolji,ljubitelj fendta bude rekel da je fendt bolji,i tako u krug. po mojem,kad se radi o tako starim traktorima,to ne ovisi o marki,nego o svakom traktoru pojedinacno. na primjer-moze fendt biti najbolji traktor na svijetu, ali se moze naci massey iste godine,konjaze,opreme,pa cak i istih radnih sati,ali u boljem stanju. kad se trazi traktor,opredijeliti se na pocetku samo za jednu marku moze biti korisno koliko i lose...
i moras znati da kod traktora starih 25 godina bas ne postoje pojmovi kao pouzdanost,i jeftini dijelovi i njihova jednostavna dobavljivost. :)
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,854
sve mi je jasno Gogo,ali valjda ako za golfa 2 ima dijelova,ima i za traktore stare 20-ak godina.
Ono što mi nije jasno,znam da svako svoga konja hvali i cijeni,ali bas mi nije jasno kako su ti stariji traktori na cijeni,naci ce se 90 i neko godiste jeftinije od onoga 80 i neko,da ne pricam više konja manja cijena..
ali mene najvise zanima taj odnos massey fendt zbog toga sto su ista grupacija,kao i iskustva vlasnika,mora bit onih ponosnih a bome i manje ponosnih!
 

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
fendt je i u samom startu tj kad ga je netko novog kupova bio skuplji i normalno da ce biti i skuplji kad ga prodaje...ali nemoj se time zamarat vec ako mislis kupit takav traktor onda moras gledat pojedinacno odnosno istrosenost radnog stroja a ne marku...pogotovo massey oko 90.godista..onda su poceli ugradivati elektroniku u traktore koja i bas nije najbolje funkcionirala,tj nije bila dotjerana kako je u danasnjem nivou..
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,854
Nisam nista konkretno odlucio(pare su problem),ali ako realno gledam da traktori iz 90-ih godina sa elektronikom dan danas rade,onda nebi smjelo biti problema,iako nisam cuo da npr fendt ima problema sa elektronikom,kao massey!
 

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,807
U Fendtu i Masseyu '90.ih godina su EHR_ovi istog proizvodjaca. Oba imaju kompjutere jedino sto Fendt ima vise rucnih komandi a Massey vise stvari radi preko gumba tj elektrohidraulicnih ventila.
Mislim da su Fendtovi motori kvalitetniji od Perkinsovih koji su u to vrijeme ugradjivani u MF. Hidraulike su im precizne i jednima i drugima a za getribe nisam siguran cije su u Fendtu. Ako su ZF_ove onda su u prednosti.
Medju samim Fendtovima imas razlike po modelima (serijama), recimo ravan zadnji most ili sa bocnim reduktorima. Po robusnosti dajem prednost MF_u, mozda grijesim a i po cijeni dijelova je MF povoljniji. Nemoj mislit da je Fendt cudo Bozije i da se on nikad ne kvari, jesu najbolji traktori na svijetu ali niti oni nisu bas "savrseni".
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ništa ne traje vječno i nije savršeno ali fend je najbliži savršenstvu u traktoru i nudi puno,pogledaj na yt kak rade.
Raspitaj se za djelove za jednog i drugog pa koji su pristupačni i još jeftiniji kupuj.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
J.. ti ja takvo savrsenstvo kad na traktoru od 100 tis. € i par godina starosti rikne mjenjac. A vise stajao i vozikao se nego radio. A onda da vidis sakrivanja po supama kad se rastavlja na pola. Dogodi se i drugima al drugi kostaju duplo manje.
Jednostavno mi se fendt ne uklapa racunicu. Skup u startu, skup u popravku.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,854
ne mislim da je fendt čudo od stroja.samo sam zelio potaknuti raspravu.
Hrpu puta sam bio kod majstora koji tastu servisira kamion,i koliko puta kaže nebi se zdrobila getriba da ga nisu vozili 200 tinjak km od mjesta gdje su ga kupili pa do doma,ali nikada fendta tamo vidio nisam,ima uvijek nekog john deera,pa masseya 3070,tu i tamo kojeg fiata,samea i eurowolfa!
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
Tko je jednom imal fendt,pa probal nekaj drugo,uvijek se bu vratil na fendta,pokvari se i na njemu ali to su večinom potrošni matrijali,koje je on svojim učinkom odavno zaradil.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,854
kec-m, steyer je druga grupacija i nisam njih htio usporediti,iako ima exstrema i tamo po cijenama i godistima!

sto se dijelova tice,i sam sam svjestan da nemoze za fiata una i audija a6 biti ista cijena rezervnih dijelova,tako ni traktorima niže klase u usporedbi sa traktorima više klase.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
284
Pozdrav svima . Massey i Fendt meni omiljeni traktori imao sam priliku raditi sa MF i to su ekstra masine a, nazalost kod mene nema niko Fendta pa njega voziti. Kod Fendta mi se svidja najvise mjenjac pogotovu ovaj novi vario. Tako da nemogu reci nista lose ni za MF niti za Fendta. E cijena popravke jednog i drugog su price za sebe.
 

Najnoviji postovi

Na vrh