• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: mehanička radionica za pile

Nicim nemoj mazat dihtunge,mozes malo tovatnom zutom namazat kuciste di dodu semerinzi da lakse udu.
A kad bus sastavljal sve unutra sve pokretne djelove namazi stihl uljem za mjesavinu,znaci lezajeve,radilicu,bolcnu,klip karike,stjenke cilindra i prvo paljenje ti bude glatko i nebu velikog trenja a time i pregrijavanja.

I stavi si nove membrane da nebi zezale pa si bus mislil da nisi kaj zeznul.
I da pazi kak bus okrenul klip kod montaze.:eek::

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523

Naručio sam i dihtunge za karburator,tako da bude sve 100 %.. Hvala društvo na savjetima ,ako stignem pošaljem i koju slikicu sa remonta ...

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541

Naručio sam i dihtunge za karburator,tako da bude sve 100 %.. Hvala društvo na savjetima ,ako stignem pošaljem i koju slikicu sa remonta ...

mislis membrane :icon_wink: jer karburator kao karburator nema dihtunge,jedino između cilindra i karburatora i između karburatora i usisa

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523

Hvala na ispravku ,mislio sam na membrane ;)

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

U originalu 024 ima dihtung ispod cilindra, pa tako i ti napravi. Nadam se da si nabavio i semeringe nove, inače je*eš takav posao:icon_wink:

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523

Jesam naručio sam sve dihtunge i membrane za karburator,kao i ležaje za radilicu sa semerinzima ide sve novo.. Čim stignu djelovi krećem sa sastavljanjem...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Kolko te je sve to skupa kostalo?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Posto nije radilica nova rekel bi da nije vise od 1200kn al bumo valda saznali.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541

prije bi rekel da se vrti oko cifre kak je @ puknuti rekel ,jer klip a pogotovo cilindar nisu jeftini,a lageri i semeringi i membrane nisu jako skupe...

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523

Društvo vidim da nagađate cijenu ,neki su jako blizu... Imam frenda u Njemačkoj i njegov šogor radi u Stihlu tako da sam dobio klip, cilindar, karike ,komplet dihtunge,membrane ,ležaje za radilicu sa semerinzima sa poštarinom za 1017,00 kn inače sve original Stihl djelovi...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Društvo vidim da nagađate cijenu ,neki su jako blizu... Imam frenda u Njemačkoj i njegov šogor radi u Stihlu tako da sam dobio klip, cilindar, karike ,komplet dihtunge,membrane ,ležaje za radilicu sa semerinzima sa poštarinom za 1017,00 kn inače sve original Stihl djelovi...
Aha , fino odbijte popust i dodajte PDV pa da vidite da je cifra i deblja od moje .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Tak sam si nekak i mislil jer to je manji model motorke poluprofi i s nekakvim popustom je to tu negdje.:icon_pidu:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541

da njegov šogor ne radi u štilu i da nije pokupil sve moguče popuste nebi tak jeftino prošal sigurno...a si ti kupoval kod nas cifra bi prešla i 1500 kn..

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523

Da sam kupovao dijelove kod nas nebih je radio nema sanse ,jer mislim da bi cifra presla 1500 kn ,ali kad je vec ovako ispalo dat cu joj jos jednu samsu... Bila je dobra pila nikada greske sa njom kupljena je 1994 u Njemackoj i stari ulije cisti benzin u nju i zariba odmah...

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Štelanje Walbro rasplinjača

Evo danas se napatio sa svojom flaksericom i opet bez interneta nebi napravil posel kak se šika.

Kad vam bude trebalo za walbro rasplinjače poštelavanje na dolje navadenom linku ima sve potrebno po tipskim oznakama, a sa desne strane imate opširnu servisnu knjigu za membranske i plovak rasplinjače.

Uživajte i nek vas drva barem dva put griju.

http://www.walbro.com/servicemanuals.aspx

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Danas sam bio u unikomercu po neke djelove za flaksericu i pital sam za djelove kaj je kolega uzimal i to bi bilo kod njih oko 1900kn,a nova motorka je oko 5000kn i sad spadaju u profi motorke.
Tak da je moral sve mjenjat neznam koliko bi bilo isplativo?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Ne znam zašto stalno spominješ da je 024 poluprofi...? 80% dijelova je isto sa 260, a konstrukcijski su potpuno jednake.
I da, kolega je prošao odlično sa dijelovima pod uvjetom da su original.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Ja sam mislil da pisem o 023 sory.024 sad je oznaka 240-241.
44.5kubika i 2.6kw. I vele da je profi i nazivaju se cistaci.
Upravu si ja sam cjelo vrijeme misli da pisemo o 023,isprika.

Na vrh