evo radionicki prirucnik koji je clan kiraj pronasao:
http://www.sendspace.com/file/vzrvcd
neznam napamet, ali recimo pri nekih 2000okr motora. budem pogledao tocno dok sjednem u traktor.
odakle si, kakvu zemlju imas i sta vuku ljudi u tvom kraju s toliko ks? 4br bi mu mogle biti puno. makar, islo bi na 12", zasto ne..
zasto neces okretac?
original utezi su skupi i nema ih bas. mozes nabavit od imt-a nove linije, ide 11komada gore.
evo i mala rasprava na temu ehr-a :
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=18226
slobodno stavi koju sliku da vidimo mf-a
super, nisam znao par stvari na EHR-u, ovo za pritisak prema dolje i regulacija ono sto lik napisao za jarkove i ono drugo za sile tokom oranja....super...
ma nabavio MFa pred dva tjedna, izvana uvezen, piše 5800 radnih sati, pitaj boga kolko ima, al je bebica, barem sto se tice izgleda a i motora i turba (sve u urednom stanju, pregledan od strane servisera...uglavnom, cifra bila 13000 eura, cist u redu cijena po mom misljenju, i recimo da smo ulozili nesto manje od soma ojra jos u njega, o servisa, krpanja kilera, brtva poklopca ventila (serviser nastelal ventile), ocistili rezervoar i komplet sustav (vidi se da je stajao), promijenjeno ulje u motoru i ulje za hidrauliku kocnice i ostalo (60 litara stalo unutra)...jos kojekakvi popravci tipa mijenjanje gumica dizna i hidraulike i tako to... sve u svemu za 3 dana je slozen i ko nov, radi ko urica, samo me zajebava malo elektromagnet od hidraulike prva dva dana sa roto drljacama se par puta dogodilo da zašteka kad je dignuta hidraulika pa ga dolje na izvodu iz pumpe moram otpustit, sad vec par dana se to ne događa...
zanimljiva stvar koja se dogadja je to kad ga stavim u brzinu 4-D-brza (najbrza brzina) i kad predje 2000 okretaja zablicaju mi dynashift brzine i prebacuje sam u nižu brzinu 4-C...mi se bojali da nije pumpa elektronika ili koješto...nakraju razgovarali sa MF serviserom koji kaže da je vjerojatno stvar u tome sto je radjen u Francuskoj i da mu je stavljena blokada na 40 km/h....ima to logike?? ima netko da se susreo sa takvim modelom??
ma ima coek blizu mene neke imt-ove utege pa da probam to pririktat gore na njega, a sto se okretaca tice prevelika cijena mi je u odnosu na iskoristivnost, obradjujemo cca 50 hektara zemlje od toga svega dvije parcele koje su najvece su (svaka po 12 hektara u komadu) tako da napravim na toj velikoj parceli par jaraka kod spajanja brazdi sa obicnim plugovima koje nakraju dobro zaravnam sa roto drljacama, skoro pa nema razlike....puno je dati tri puta vise novaca za okretace po mom misljenju (nove mislim)...a zemlja koju raidm je svakakva, vecina ravna ravnica al ima i ilovače po brdima tako da zna bit veselo u brazdi
nabacim kojom zgodom slikice