VikendSeljacina
Aktivni član
- Tu od
- 4 Ruj 2010
- Poruka
- 235
Brgud, jel ovaj tvoj post meni upučen??
Aha! Kad skinem filter i ostaje samo rupa usisa na karburatoru - motor ne može upaliti ili ostati u radu!Leptir ne određuje zrak a niti količinu zraka. Nego svojim otvaranjem u difuzoru propušta već izmiksanu smjesu zraka - benzina i naravno odgovarajući postotak dvotaktola.
Sam zrak određuje filter zraka, potom redukcija zraka (koja se nalazi na izlazu filtra) unutar gumenog nastavka prema karburatora. Fi na izlazu iz filtra je 23 mm i tu dolazi redukcija od 12 mm. Ako pak te redukcije nema motor neće primati gas zbog prevelike količine zraka. Znači da se ne podešavaju rupe na diznama da bi se dobio odgovarajući omjer zrak - gorivo, nego se potrebna količina zraka podešava redukcijom..
Nekima šamarčina nije sjela..To je ono kad se ne filozofira..opali se šamrčina..točno znaš di si kaj si,od kud si došao i gdje sad ideš.
Prema klipu, klip je MeteorNe podcjenjujem majstora koji je radio na cilindru, ali opet moram pitati.
Cilindar je radio prema klipu ili ste klip kupili naknadno?
U pravu ste.Nažalost gledal sam @brgud slike na temi mio 300,vidim da mi dost dijelova fali tak da ništ od popravljanja .Mislim da bum to teral dok ide ovak kak ide tj. dok se mašina ne razleti pa bum onda gledal neku kinesku kopačicu u Pevcu ili Bauhausu da imam s čim vrt si nakopati. Ne znam kak bi bilo da uzmem neki kineski motor kak je ZJ rekel,jel ima netko iskustva s tim motorima?.