Natječaj 6.2. u 2021. ne ide iz PR-a 2021-2027.Naravno da ima veze.. Natječaj za 2021. ide iz novog programskog razdoblja 2021.-2028. što znači da ide iz novog budžeta za mjeru 6. Kako su sva sredstva za razdoblje 2014. - 2020. potrošena, čisto sumnjam da će se iz sredstava novog razdoblja uzeti sredstva za povećanje stare alokacije, a istovremeno trošiti i za novi natječaj. Jednostavno nema smisla, ionako će se svi koji su se prijavili na stari natječaj opet prijaviti. Vjerojatnije je da će u 2021. biti puno veći iznos na raspolaganju od 120 mil.
jel to neka pouzdana informacija za povećanje za 350?moglo bi doc do povecanja alokacije za nekih 350 projekata,nadam ce da ce ministrica to uspjet odradit.negdje sam procito da ce za mjere 6 za novo programsko razdoblje financiranje biti 50 posto.
Da, koliko mi je poznato, s ovim natječajima bi se približno zatvorila konstrukcija prijašnjeg financijskog plana, možda će još ići 2021 godine i natječaji iz novoga fin. okvira, ali to ovisi o dogovoru u EU....znam da se na puno natječaja nije puno ljudi prijavljivalo, i tamo je ostala hrpa neiskorištenih para, čak mislim više nek ja plan raspisivanja natječaja za 2021 godinu, treba biti uporan prema ministarstvo, možda se uspije povećati alokacija za ovu mjerupitanje za zdravca5,ovaj link sto ste stavili dali to znaci da ima viska novaca za odredene mjere
E sada više ne kužim ništa. Ako ima novaca iz prethodnog razdoblja(2014-2020), zašto bi išao netko otvarati novi natječaj a tu nije prošlo toliko ljudi? Stvaraš si dodatne troškove objave, rangiranja, kontrole itd...Natječaj 6.2. u 2021. ne ide iz PR-a 2021-2027.
Svi natječaji najavljeni u 2021. idu iz trenutnog programskog razdoblja, znači 2014-2020, obzirom da sredstva nisu iskorištena a dobili smo +3 godine za iskorištenje sredstava za trenutno PR.
Iznos alokacije neće biti veći obzirom da je za 6.2. i 6.4 u 2021. ukupno alocirano 140 mil kn.