• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moj IMT 533 DeLuxe

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
moj 533 ima gore auspuh i tiši je od onog koji ima dolje, na kraju krajeva sve se više drugo čuje na njemu nego sami auspuh

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
ma koje antifone, bilo je kod mene u okolici slucajeva da su decki stavljali antifone dok su balirali i razletjele se balirke.. nju bas moras slusati kako radi, kao i vecinu ostalih strojeva.. a i kak veli kolega sanana, sve je to stvar navike.. ja vec deset godina radim sa IMT-ima i nista mi se sluh nije pogorsao, tak da pustite te price..

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
ma koje antifone, bilo je kod mene u okolici slucajeva da su decki stavljali antifone dok su balirali i razletjele se balirke.. nju bas moras slusati kako radi, kao i vecinu ostalih strojeva.. a i kak veli kolega sanana, sve je to stvar navike.. ja vec deset godina radim sa IMT-ima i nista mi se sluh nije pogorsao, tak da pustite te price..

Tko si ti da možeš potvrditi kako ti sluh nakon 10 godina rada u bučnom okruženju nije utjecalo na sluh? To je samo tvoje mišljenje koje ne mora biti točno i ne smije pobijati druga, jel nije valjan argument.

Svi mi pilimo drva motorkom, bez potrebnih rukavica i sa uništenim amortizerima i sa nepravilno naoštrenim lancima, i "nikad ništa" a postoji niz profesionalnih oboljenja koje uzrokuju vibracije. Naravno, nisu vibracije puno manje štetne nego recimo buka, samo ljudi nemaju znanja o posljedicama, ali nažalost, sve se to zbroji kad tad.

Pusti ti svoje priče i vlastite presude, postoje stručnjaci i studije koje ukazuju na pojedine štetnosti, i upravo zbog njih je ograničena razina buke svega što u bilo kojoj situaciji može stvoriti buku.

Bez uvrede, šutim i čitam ali ne mogu dopustiti da neznanje prevlada i da ne daj Bože netko nastrada zbog amaterskih i krivih informacija.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Da li je normalno na 533 kada se kompresor upali da lupa?

meni lupa isto al samo kad je crijevo za gume prištekano, valjda je neki zupčanik otišao unutra, al tak godinama več dela

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
a ebg, vi bi sad od iemtejove propuh kabine napravili zetorovu hermetičku :D

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Tko si ti da možeš potvrditi kako ti sluh nakon 10 godina rada u bučnom okruženju nije utjecalo na sluh? To je samo tvoje mišljenje koje ne mora biti točno i ne smije pobijati druga, jel nije valjan argument.

Svi mi pilimo drva motorkom, bez potrebnih rukavica i sa uništenim amortizerima i sa nepravilno naoštrenim lancima, i "nikad ništa" a postoji niz profesionalnih oboljenja koje uzrokuju vibracije. Naravno, nisu vibracije puno manje štetne nego recimo buka, samo ljudi nemaju znanja o posljedicama, ali nažalost, sve se to zbroji kad tad.

Pusti ti svoje priče i vlastite presude, postoje stručnjaci i studije koje ukazuju na pojedine štetnosti, i upravo zbog njih je ograničena razina buke svega što u bilo kojoj situaciji može stvoriti buku.

Bez uvrede, šutim i čitam ali ne mogu dopustiti da neznanje prevlada i da ne daj Bože netko nastrada zbog amaterskih i krivih informacija.

Kako god bilo, na mojim usima nece biti antifone nikad, pa makar i oglusio od traktora.. ne osjecam se ugodno dok jasno ne cujem sta se oko mene "dogada".. jbg, sve je to rizik posla; onda najbolje da si i muzicari stave antifone i deri cijelu noc na svatovima.. mislim da njima vise stradaju usi svaki vikend nego meni koji provedem cca 500 sati godisnje na traktoru.. :weedman:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Kako god bilo, na mojim usima nece biti antifone nikad, pa makar i oglusio od traktora.. ne osjecam se ugodno dok jasno ne cujem sta se oko mene "dogada".. jbg, sve je to rizik posla; onda najbolje da si i muzicari stave antifone i deri cijelu noc na svatovima.. mislim da njima vise stradaju usi svaki vikend nego meni koji provedem cca 500 sati godisnje na traktoru.. :weedman:
Nijedan, ali nijedan muzički sastav nema zvučnike iza sebe ;)

Cijela ova rasprava je ustvari krenula od skračene cijevi usisa, a otišla u ispuh :lol:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
e deca,a kak smo sa mojeg imt-a došli na antifone?

Cijela ova rasprava je ustvari krenula od skračene cijevi usisa, a otišla u ispuh :lol:

jesi car :p

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nijedan, ali nijedan muzički sastav nema zvučnike iza sebe ;)

Nema iza sebe, ali ima ispred sebe, tzv "monitori" :)

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
jbm vas,kak smo sad i na muziku došli? xD :weedman::weedman::mrgreen::mrgreen::mrgreen::vragek::vragek:

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232
Imal on auspuh gore ili dole jos nism videl da zbog toga stoji u supi i ne radi tak da ova prepucavanja su bezvezne

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
pa ja samo kazem da bi ja i moj stari odmah stavili auspuh gore...npr. ak treba neke poštelat oko hidrulike il zakapcivat neke da ti se ne dimi u oči i da ne zadimi priključak... nevolimo kad je prljavo

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
evo i moja mašina napokon dobila nove šlape napred :D
i mogu vam reč da se sad lakše skreče s njima al muči me to šta nemogu driftat po livadi ko prije :p

2nr3riw.jpg

axlkbk.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Tino, podrobili ti se aksijalni ležaji na rukavcima

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Vidim da na gornjoj strani ide prst, a na donjoj graničnik za skretanje struže po vodilici rukavca ili je to mast pa slika vara :scratch

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Vidim da na gornjoj strani ide prst, a na donjoj graničnik za skretanje struže po vodilici rukavca ili je to mast pa slika vara :scratch
meni se cini da je mast jer je stari podmazivo da je lakse skretat al sutra cu provjerit pa javim...
a jel znas kolko dodju oni zupcanici u volanu kak ima npr... štore 404
tak da se skrece lakse

Najnoviji postovi

Na vrh