• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Odsis uljnih para. Kaj nisi to imal na stojadinu? Ili ga nisi nikad vozil? :D:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
imal sam na Yugiću 55, no čini mi se da je taj šlauf bil speljan pod prednji štodsdenfer i lijepo se prema podu dimilo jer mi ahm... u protivnom fergazer ni dobro delal jer je bila mašina na visokom nivou :)

E bili su to dani kad se sve dimilo prema van... a sad su došli dani da me usis muči... :) fergić na kinezu dobiva uredno goriva gledajući od rezervoara, preko ručnog ventila do čašice goriva, dalje je negdje problem... Struja je isto ok, izvadil svjećicu, kreše ko ludo, ali sviječica je gotovo suha nakon cca 20 potezanja, znači nema adekvatnog usisa smjese.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Koji naj manji motor dizel ima u ponudi a da bi se dal nasaditi na malu Hondicu?

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
imal sam na Yugiću 55, no čini mi se da je taj šlauf bil speljan pod prednji štodsdenfer i lijepo se prema podu dimilo jer mi ahm... u protivnom fergazer ni dobro delal jer je bila mašina na visokom nivou :)

E bili su to dani kad se sve dimilo prema van... a sad su došli dani da me usis muči... :) fergić na kinezu dobiva uredno goriva gledajući od rezervoara, preko ručnog ventila do čašice goriva, dalje je negdje problem... Struja je isto ok, izvadil svjećicu, kreše ko ludo, ali sviječica je gotovo suha nakon cca 20 potezanja, znači nema adekvatnog usisa smjese.

Kad skines casicu vecinom u sredini na karbu je glavna dizna, odsarafi ju, i tankom licnom ju procisti i operi u benzinu vjerovatno je zacepljena

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Jesi siguran da si sve ok napravio?
1. Stavio crveni botun na "on",
2.OTVORIO gorivo, ( zaborave ljudi ispočetka na koju stranu je otvoreno),
3. Stavio gas na minimum, ili blizu.
4.povukao čok, isto je bitno, meni ni jedan kinez ne kresne bez čoka, i moram ga vratit u 3-4 sekunde, jer se počme gušit brzo nakon paljenja. Kad je ladno vratim ga nakon 2 sekunde u medjupoložaj, pa nakon 20-30, skroz.
Bitno je i kod gašenja, kad prestaješ radit samo zatvorit gorivo, i ostavit ga da se ugasi kašljući.
Motor sam naručio priko fejsbuk stranice super goldi.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Koji naj manji motor dizel ima u ponudi a da bi se dal nasaditi na malu Hondicu?

Pa tako gubiš njene najveće prednosti!!
Kupi f600...
Da se nać za cjenu tog dizla novog.
Ko može platit ono kad ju uzmeš za crtalo i prednji nogar, digneš i staviš u auto?
A kad meduredno pustiš da sama ide, umisto da ju stalno guraš jer se g,vno ukopalo od težine...:(think):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kupi f600...
Ko može platit ono kad ju uzmeš za crtalo i prednji nogar, digneš i staviš u auto?
A kad meduredno pustiš da sama ide, umisto da ju stalno guraš jer se g,vno ukopalo od težine...:(think):
:icon_super: u auo?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Re: motokultivator

Evo ovak ja nju skupa sa malčerom zapeljam u gepek [emoji1]
3b3dba33c18eb6576b6688d3ea0221ec.jpg

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Re: motokultivator

Još mi stane unutra trimer, alat, pijača i naprijed prazno mjesto za možebitno društvo [emoji41]

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

Muhač, a koji dizl ti se bu isplatil i za koje vrijeme u odnosu na benzinca omjer nafte i benge makar bil I plavi dizel? Viš na goldiju 600 kn nova motorčina. I začudo, taj kinez je čist dobar ( ne računat na ovog Od mog bratića, sitnica je u pitanju, a ja nisam mehanik :icon_super: )

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Muhač, a koji dizl ti se bu isplatil i za koje vrijeme u odnosu na benzinca omjer nafte i benge makar bil I plavi dizel? Viš na goldiju 600 kn nova motorčina. I začudo, taj kinez je čist dobar ( ne računat na ovog Od mog bratića, sitnica je u pitanju, a ja nisam mehanik :icon_super: )
a zadovoljstvno kad namotaš štrik i on več ide ' - neprocjenjivo
dizel na kultivatorima je sve ono suprotno nego na autima :icon_super:

reko je moj bivši prijatelj ovak , kad izmisle dizel motorku on je prvi kupac

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ne da je skupo, nego preskupo.
Nosač je najmanji problem.

Kupi f600...
Meni ne treba jača več takva mala ali da ne smrdi po benzinu pa nek vibrira kolko ju volja.
F 600 imam između ostalog ali mi je pre velika za sitne radove.

Ja se više umorim dok za sezonu pripremim benzinca nego kaj me more dizelaš umoriti da delam s njim čitavo leto.

Gle na kaj to liči sad nakon zimskog sna, trebam dva dana da ju osposobim a dizla sam danas lepo kresnul i napravil kaj sam si zamislil napraviti.
Nekaj moram skemijati oko toga ili bum nabavil onog malo Tomosa i to bu to.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Upališ kompresor, otpušeš to...
Dizel od te freze napravi valjak...
Moja preporuka je ne čini to..

Brgude, ne stane ni moja u portapak raširena ka kondor.
Za 2 minuta, skinu se noževi i smota timun...
Tad je " mali paketić"...

Najnoviji postovi

Na vrh