• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Re: motokultivator

Kako najjednostavnije usporit F 420?
5369ff7f23330c7d15a4424c41761621.jpg

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Hm, a ovaj graničnik iznad remena?
Njega maknem?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Hmmm, taj graničnik i nije baš od neke presudne funkcije.

Premijestiš ga prema opsegu remenice.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Hmm, ako staviš veću remenicu na getribu tj usporiš rikverc , automatski smanjuješ i broj okretaja na kosi . A ako se ne varam u tom grmu leži zec kaj ti je rikverc prebrzi pa kosa ne kosi lijepo ili sam ja sve nekaj opet zabrijal.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
On je to vjerojatno i mislio (ali je napisao pola svoga pitanja).
Vjerojatno je mislio kako usporiti hod mtk a da okretaji na rotacionoj ostanu isti. Ako uspori hod mtk onda isto tako usporuje i okretaje na roto - kosi a to vjerojatno ne želi.

Tako da mi možemo samo nagađati što je pjesnik htio - želio ?:icon_scratch:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Je, dobro mislite. Brzinu kose riješim sa eventualno manjom remenicom na samoj kosi ako bude bilo potrebe. Trenutno me najviše muči sama brzina mtk-a.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Ovo mi se čak čini još i brže. Ovdje mi se jedino sviđa šta je pogon kose odvojen od pogona mtk-a. Kod mene se u isto vrijeme pokreće kosa i mtk.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da, samo je ovdje puno jednostavnije reducirati kotače, jer ovdje kosa ima nezavisni kuplung.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Taj pogon je loše riješen, sa otpuštanjem ručice mtk kreče.
Kad se treba nešto oko kosilice radit treba pogon kose isključivat.
Kod 620 isključi se kvačilo i mjenjač u neutral i to je to!

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Putnicara, uspija sam ih samo nešto sitno produžit, kanale, i gurnit motor naprid, sad ima milimetar zraka...:icon_eyes:
Možda još to dirnem, kad donesem moje malo glodalo koje sam posudio firmi za koju radim...
Idući "problem" sajla gasa.

Posljednje uređivanje:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
China vulgaris, ZJ, na osovinu sam nataka bakrenu cjevčicu, 15-16 mm, dugu. Cjevčica je pola spojnice za bakrene cjevi 22mm, (ona šta u sredini ima onaj utorić, dokle u nju ide cjev.)
Ako se razumiš u centralna grijanja i bakrenu cjevariju.
To sam prvo naša u garaži.
Ona ide na osovinu komotno, do onog zadebljanja prije semeringa, pa sidne na njega.
S druge strane ga nabija vida i remenica.
Ima osovine, duga je, ima i remenice, koja sad viri van sa osovine 10-15mm, nesićam se sad.
Sjela bi ona taman i bez prstena, ali mi se neda ploču radit.
Remenica sa tomosa je pretokarena jer je imala užu rupu, skinut je mislim 1+1 mm, dijametra. Dakle 1mm uokrug. Nisam 100% siguran, da neko ne računa s "provjerenom informacijom"!! Sad je brzina freze ok na prvi pogled, isprobana je par metri u pofrezanom.Bit će slika, kad stignem, sad mi je ludnica s poslom.

Posljednje uređivanje:

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Ne mora to bas biti toliko precizno, stavljao sam motor od pumpe hondine na hondu f600 susjedu, i kanale sam brusilicom produzio, odnosno prednje prosjekao do kraja, a zadnje za nekih 30 mm, i radi s njom vec nekoliko godina. I ja sam si spremio takav motor u odlicnom stanju skoro za djabe (manje od 100 kn), i ganjam sad mjenjac od f400/f600 za kosenje i laki transport

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da, samo je ovdje puno jednostavnije reducirati kotače, jer ovdje kosa ima nezavisni kuplung.

Prva brzina je sporija od rikverca.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ne mora to bas biti toliko precizno, stavljao sam motor od pumpe hondine na hondu f600 susjedu, i kanale sam brusilicom produzio, odnosno prednje prosjekao do kraja, a zadnje za nekih 30 mm, i radi s njom vec nekoliko godina. I ja sam si spremio takav motor u odlicnom stanju skoro za djabe (manje od 100 kn), i ganjam sad mjenjac od f400/f600 za kosenje i laki transport
Ja sam danas elektrodom, aparatom za varenje ,kanale produživa. Nisam tija skroz prednje prosijeći, slab je onaj lim pod motorom, oće pucat.. Iako sam ga ja pojača, gledam da nemoram to više varit.
Kakvu kosu želiš?
Vidija sam Mio Osijek kosu na debeli flaks, kao veliki trimer, znaš možda valja li to šta? Relativno bi lako bilo nešto onakvo i napravit, kao priključak. Meni osobno netriba, planiram uzet kineski trimer 5.2ks, za tu i tamo nešto sitnije pomest, ima ih već za 500,600kn.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A joh ! Ča delaš ?

Odreži jedan lim 4 mm za širinu postojećeg i duže koliko je potrebno i ispod dvi rigete širine 30 mm, četire vide i fešta !

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
A joh ! Ča delaš ?

Odreži jedan lim 4 mm za širinu postojećeg i duže koliko je potrebno i ispod dvi rigete širine 30 mm, četire vide i fešta !

Igram se. Naša sam komad lima, 3mm, 2 prsta širi sa svih strana pa sam ga posavija i stavija priko postolja. I popunta odozdal gusto. Nakon toga sam čekićom savija sav višak pod postolje, sa svih strana. Još sam ubacija kvadratne cijevi u postolje i popunta ju isto. Ona se nevidi, unutra je 2 centa od getribe vertikalno zavarena. Sad na postolje može i motor od stojadina, al mi se opet neda prorezivat naprid kanale...:drink:

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Ja sam danas elektrodom, aparatom za varenje ,kanale produživa. Nisam tija skroz prednje prosijeći, slab je onaj lim pod motorom, oće pucat.. Iako sam ga ja pojača, gledam da nemoram to više varit.
Kakvu kosu želiš?
Vidija sam Mio Osijek kosu na debeli flaks, kao veliki trimer, znaš možda valja li to šta? Relativno bi lako bilo nešto onakvo i napravit, kao priključak. Meni osobno netriba, planiram uzet kineski trimer 5.2ks, za tu i tamo nešto sitnije pomest, ima ih već za 500,600kn.

Treba mi roto kosa, imam 9000 m2 dvorišta, i uvijek popizdim kad trebam kositi, potrošim 3 rezervoara u kosilici i 3 u trimeru, mislio sam iskoristit kučište od obične kosilice i nož, samo odraditi nosač noža sa ležajevima, čak se i razmišljam napraviti roto kosu za holdera sa tri noža, tu bi se moglo skombinirati i da sjedim dok kosim

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Društvo jel neko od vas ugradjiva kineza 6.5 ks, na neku manju getribu mio standard?
Ja sam u fazi montaže kineza na f400, bija je tomos prije na njoj.
Motor sam platija 600kn, pa mislim da je bespredmetno bilo koju drugu opciju razmatrat, i da će isti kinez u buduće rješavati sve ozbiljnije kvarove na frezama iz Osijeka.
Time dobivamo potrebu na forumu jednog,( ili 2 ) podforuma vezanog baš za kineze, njihovu ugradnju i načine iste, jer su sva dosadašnja iskustva forumaša vezana za te motore, razbacana po raznim podforumima...
Ja konkretno imam situaciju di mi motor sida na dosadašnje rupe, ali toliko knap da nema milimetra uzdužnog gibanja, čak fali milimetar, i poklopac ventila se malo upre u kućište getribe...
Jel i ostalima tako, i jel mi pametnije mrvu produžit kanale da dobijem komotno ležanje motora, u slučaju da se postolje motora olabavi od vibracija, da se poklopac ventila ne polupa od getribu...

Još me zanima ako netko zna, koliko mm moram izvuć remenicu da se poravna s drugom. (A da netriba ploča ispod). Sad mi izgleda nekih oko 12mm...

Bubamarac gdje si kupio taj motor za 600 kn? To je novo?

Kod mene na bratićevom kinezu na F400 i dalje problem da ne pali dok je hladan, sviječica suha znači ne uvlači gorivo, neznam zbog čega. Provjerio sam polugice od čoka, sve ok, ispada ta taj motor ima dva čoka, jedan ručni a drugi preko federa i polugice od motora. Neznam što bi moglo bit, kad mu ubacim malo benzina na filter kresne i radi bez problema.

Nego čemu služi ono crijevo od poklopca ventila čini mi se pa na fergić na usis od zraka, ako sam dobro vidio?

Najnoviji postovi

Na vrh