Ja sam danas elektrodom, aparatom za varenje ,kanale produživa. Nisam tija skroz prednje prosijeći, slab je onaj lim pod motorom, oće pucat.. Iako sam ga ja pojača, gledam da nemoram to više varit.Ne mora to bas biti toliko precizno, stavljao sam motor od pumpe hondine na hondu f600 susjedu, i kanale sam brusilicom produzio, odnosno prednje prosjekao do kraja, a zadnje za nekih 30 mm, i radi s njom vec nekoliko godina. I ja sam si spremio takav motor u odlicnom stanju skoro za djabe (manje od 100 kn), i ganjam sad mjenjac od f400/f600 za kosenje i laki transport
A joh ! Ča delaš ?
Odreži jedan lim 4 mm za širinu postojećeg i duže koliko je potrebno i ispod dvi rigete širine 30 mm, četire vide i fešta !
Ja sam danas elektrodom, aparatom za varenje ,kanale produživa. Nisam tija skroz prednje prosijeći, slab je onaj lim pod motorom, oće pucat.. Iako sam ga ja pojača, gledam da nemoram to više varit.
Kakvu kosu želiš?
Vidija sam Mio Osijek kosu na debeli flaks, kao veliki trimer, znaš možda valja li to šta? Relativno bi lako bilo nešto onakvo i napravit, kao priključak. Meni osobno netriba, planiram uzet kineski trimer 5.2ks, za tu i tamo nešto sitnije pomest, ima ih već za 500,600kn.
Društvo jel neko od vas ugradjiva kineza 6.5 ks, na neku manju getribu mio standard?
Ja sam u fazi montaže kineza na f400, bija je tomos prije na njoj.
Motor sam platija 600kn, pa mislim da je bespredmetno bilo koju drugu opciju razmatrat, i da će isti kinez u buduće rješavati sve ozbiljnije kvarove na frezama iz Osijeka.
Time dobivamo potrebu na forumu jednog,( ili 2 ) podforuma vezanog baš za kineze, njihovu ugradnju i načine iste, jer su sva dosadašnja iskustva forumaša vezana za te motore, razbacana po raznim podforumima...
Ja konkretno imam situaciju di mi motor sida na dosadašnje rupe, ali toliko knap da nema milimetra uzdužnog gibanja, čak fali milimetar, i poklopac ventila se malo upre u kućište getribe...
Jel i ostalima tako, i jel mi pametnije mrvu produžit kanale da dobijem komotno ležanje motora, u slučaju da se postolje motora olabavi od vibracija, da se poklopac ventila ne polupa od getribu...
Još me zanima ako netko zna, koliko mm moram izvuć remenicu da se poravna s drugom. (A da netriba ploča ispod). Sad mi izgleda nekih oko 12mm...