• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,701
Sad kad gledam princip isključivanja i uključivanja ovog kvačila, moglo bi se prepraviti da radi kao što je na hondi 600/620. Sa tom prepravkom bi bilo puno sigurnije za rukovatelja.
 

lokis

Novi član
Tu od
20 Svi 2019
Poruka
5
E ovo se zove pravi odgovor, jedna slika govori više od hiljadu riječi. Ovo su šušte koje ja imam, jedna je od prednje nogice a ove dvije neznam od čega su jer sklapam kopačicu od dvije jednu a možda nijednu :)kako je krenulo.Nabavio sam novi motor napravio ploču za montažu i pomalo se zabavljam.Brgud hvala još jednom i da li možda znaš koja je oznaka za šuštu koja meni treba i gdje se može nabaviti?
 

Prilozi

  • šušta.jpg
    šušta.jpg
    25 KB · Pregleda: 5

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Prva opruga (najduža) ti je od kvačila, druga je od noge F600, dok je treća od noge F400.
A i ova prva mi izgleda sumljivo, a ne nije to ta , gornji zakačni dio je duži a donji je zakrenut. Ni jedna od ovih nije dobra.

A da stisneš pokoji (y) Like. Ne bi ti jaje ispalo.🤭
 

Pipo

Novi član
Tu od
24 Svi 2021
Poruka
1
Koje ulje ide u mjenjač kultivatora. Izvrnuo mi se I iscurilo ulje a nemam manuala s podacima.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Evo samo nekoliko slikica Mio Standardove F 450 motokopačice , ustvari ono nije motokopačica u izvorno stanju nego je unikatna. Pretresena je od prvog do zadnjeg vijka i motor Honda G 200 složen na novo. Ukratko o motoru sve što je rađeno. Radilica bila samo malo u tragovima, tako da je kupljena klipnjača u standardu i za prvu specijalu. Odnešena n a strojnu obradu i prošla je sa poliranjem na standardnu. Klip imao dosta lufta na bolcnu, tako da je išao novi klip sa karikama. U bloku navoji vijaka za glavu bili počupani, tako da su išli novi pržuneri M12 u blok i gore navoj 8 X 1. Jasno novi ležajevi radilice i bregaste sa semerinzima.
Tako da je to sad unikat Mio Standard F 450 s motorom Honda G 200.
IMG_20220730_131435[1].jpg
IMG_20220727_201749[1].jpg
IMG_20220727_201831[1].jpg
 

lend

Novi član
Tu od
23 Lis 2018
Poruka
16
Pozdrav svima.

Znaci Honda freza. Ne znam koji je model izbrisali su se brojevi. Freza je stajala dosta dugo, mozda 10 godina. I probao sam je upalit. Kako je gorivo iznutra napravilo mulj od starosti gdje god da ga je bilo. Skinuo sam rezervar i ocistio njega, pipu za otvorit/zatvorit gorivo i karburator sam skinuo te skinuo plovak i iglu i ostavio sam ga u benzini 2 dana da stoji. Crijeva od goriva stavio nova. Diznu nisam uspio skinut jer se tesko dala odvit pa nisam htio da pukne.

Sastavio sam sve to nazad i upalio ga ali nece primit gas nego se odmah gusi. To jest kad se naglo da gas skoro do kraja odmah se zagusi a postepeno ga nekako i primi ali opet se gusi. Skinuo sam svjecicu i dosta je crna nakon samo 2min rada. Pretpostavljam da je prebogata smjesa tj. da dobiva puno goriva sto ga i zagusi kod vecih okretaja. Probao sam malo odvit/zavit onaj saraf na karburatoru za stelanje ali nema nikakve promjene, cini mi se da isto radi.

Nakon 20tak minuta rada radi gore nego odmah nakon paljenja a ponekad je pucao na karburatoru.

Imate neki savjet sto da napravim?

Unaprijed hvala.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Stavi neku sliku d a vidimo o kojem mtk se radi, ili barem o kojem motoru se radi ?
Kad su duže vremena izvan upotrebe , onda uvijek treba očekivati mali miljon problema.
Prvo nego se ide prčkati oko karburatora i očekivati da će to biti OK, trebalo bi provjeriti ulje, da li ga ima dovoljno i da li je pomiješano sa benzinom.
 
Na vrh