• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Ovakvim kliještima.
Rekli su ti već, napravi si prostora za dobar zahvat.
Svaki put kad ne uspiješ biti će sve gora situacija.

Prilozi

• 20230706_061701.jpg
    20230706_061701.jpg
    19.7 KB · Pregleda: 6

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
A brate mili uzmi komad šipke, namjesti na 3/4 vrha čepa vodoravno gledano. Kut od 45 stupnjeva okomito gledano. Uzmi čekić i tuckaj. I tuckaj dok ne okrene. I nema da ne okrene. Glumiš udarni odvijač.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Ne bude to tek tako bez ovakve alatke. Tupo naoštren!:LOL:
images.jpg
I jedan čekić od recimo 500 gr.
Sve nabrojene varijante i alati dolaze u obzir nakon "škrpelja i batića", nakon što krene!

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Koliko vožnja po asfaltu uništava ovo vozilo? Primetio sam da na asfaltu postoji neka tenzija u diferencijalu kada je 4x4 uključen. Mada to primećujem i na autu.
Teže se upravlja, pa mi pade na pamet da možda po asfaltu ne treba da se koristi 4x4...
I ako je samo prednja/zadnja vuča, jel ok da se pređe 10-20 km labinom?

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Ja sam probao par stotina metara samo zadnjim i nije tako strašno. Mislim da sam išao 5. brzinom, u 6 nisam ubacivao

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ima, ima...samo moraš imati prikolicu ;)
Prikolica ima 5. i 6., MTK ne :rolleyes:🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Sad ima puno stručnijih od mene. Ali sve te prave terenske 4x4 se ne smije koristiti na cesti nego samo gdje točkovi mogu klizati.

Tako je i kod starih terenaca.

Nije pogon napravljen da vrti i prednju i zadnju osovinu istom brzinom. Nekad se neka zavrti brže/sporije i onda se uništavaju reduktori..

Zato i piše kod starijih terenaca i u korisničkom priručniku da se pogon pali samo u terenu ili na mokrom asfaltu.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Ne znate vi kaj je na 15 cola brza freza ..

A ne znate ni kak je karikama kod te vožnje
To valjda trpi menjač.

Evo posle 5 dana mislim da sam smislio kako da odvrnem šraf. Uzmem usijan ekser i provučem ga poprečno kroz šraf, odvrnem kao česmu :) Probaću posle

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@Mil_Ko ja sad ništa ne radim, pa svašta čitam, jer moj besposleni mozak je vražje igralište, tek toliko da znaš s kime komuniciraš, s druge strane tipkovnice.
Želim te pitati, zar ti zaista treba 5 dana tipkanja, a još nisi odstranio PVC čep s tog kučišta? Da si ga zgrabio zubima, do sad bi ga več pojeo. Ljudi su ti dali korisne savjete, a ti sad spiminješ užareni čavao koji budeš protjerao kroz PVC čep. Čavao je od slabijeg materijala nego tvoj čep. Izgleda da ti samo zezaš ljude, ali nisi isprobao ništa od dobivenih prijedloga. Nije ti to baš dobar način rješavanja bilo kakvih problema, ovo nije nikakav problem, majstor donosi odluke u hodu i bira alat, ovisno kako se razvija situacija. Sve to skupa traje desetak minuta, sve drugo je...
Znam sad se ti budeš povrijedio, ali bolje da si poslušao savjete, več bi odavno bio na slavljeničkom pivu.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Sve sam probao i ni da makne. A da skidam nosač menjača neću jer je veliki posao a i ne bih znao da ga vratim vreovatno.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Da nije išlo sa špicom/šipkom i lupanjem čekićem?

Ako nije tako išlo ne znam šta ćeš s ekserom postići. Jesi skidao kad tako nešto? Ili barem šaraf sa uništenom glavom?

Nije to par puta lupniti čekićem. Ima tu lupanja 🤣

I položaj i kut moraju biti točno kako sam napisao. 45 stupnjeva kut i na 1/4 od kraja onog plosnatog dijela.

Tako da glumiš udarni odvijač

Najnoviji postovi

Na vrh