• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator - ne gori mi lampica "potrebna pomoc" jer sam pocetnik

W

Waha__

Guest
Eh ovako prije svega zelim da pozdravim sve koji citaju ovu moju poruku.Imam jedan problem kod motokultivatora "Green Labin". A to je jedan mali kvar ja mislim, al opet nisam siguran jer sam pocetnik.Motokultivator radi sve normalno i pali i gasi, ali kada ga ugasim ne gori (sija) lampica da se akumulator trosi.Sad mi je potrebna pomoc,pa et ako neko zna da mi javi.

HVALA UNAPRIJED !!!
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
prvo proveri samu lampicu [sijalicu] da nije izgorela ili los kontakt ima .ako nije to verovatno imas neki prekidac ili kljuc za kontakt pretpostavljam. ta lampica bi trebala imati veze sa punjenjem generatora. ako je sve ovo u redu onda samo generator ostaje da je u njemu kvar
 
W

Waha__

Guest
Aha pa provjericu sutra, tu lampicu , al mislim ja na nesto drugo pitam se da li ima kakwe veze svječica s tim kvarom !
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ili je kvar na sijalici ili na cemu dajes kontakt. [bravica ili prekidac] svecica nema nikakve veze sa tim. to bi trebalo da je lampica za kontakt i verovatno za pobudu generatora kad upali motor. ugasi se tek kad upali motor ili je stalno gorela dok je bilo sve kako treba ?
 
W

Waha__

Guest
pa stalno je gorela kako treba, i eto odjednom vise nece goreti...
 
W

Waha__

Guest
eto sutra cu uslikati, pa postaviti na forum ako bude moglo, pa ce ti biti jasnije! widim da si iskusan sto se toga tice.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Daj jos pogle spojeve na alternatoru ili da se nije koja zica otpojila.
Ali provjeri lampicu zaruljicu da nije ona gotova kak ti je vica rekel.
 
W

Waha__

Guest
pa nisam ali mislim da je mozda do lampice (da nije pregorila, ili se iskljucilo negdje) !
Pogledacu, i hvala na savjetu.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
uzmes probnu lampu i ispitas. ali za 12 v napon. i ides redom. na kontaktukad ti je kljuc mora imati sa jedne strane + napajanje i tu kad dodirnes kontakt probnom lampom mora zasvetleti. drugi kontakt je na masi li - polu. e sad ako signalizira kontakt i stalno gori onda je direktno na masi kablic. a ako je za punjenje akumulatora ta zica za masu ide u generator [alternator] i odatle dobija masu. ako ti oba kontakta kad probas probna lampa zasvetli onda je masa u pitanju ili kvar na generatoru. prover spojeve i zice .po meni bi trebalo da ti to bude kontrolna lampica generatora . kad je ugasen na kontaktu sija lampica a cim se upali motor trebalo bi se ugasiti kad je ispravan sistem.
 

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Je, sve navedeno stoji a kvar generatora ces najlakse eliminirati tako da unimer spojis na akumulator i izmjeris napon. U pravilu bude oko 12v, a kad upalis stroj skoci do 13v-13,5v...a onda trazis dalje ;)
 

Najnoviji postovi

Na vrh