• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
AirBoX bi se ti možda maloprevaral za te od 86 godin su one pojele žgancov kolko sva tvoja i moja familija skup nebuju pojeli :icon_scratch:

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
1. Stariji ljudi znaju uživati u životu u odnosu na nas koje je život i kapitalizam usmjeril na ganjanje love, bezosjećajnost za drugoga pomoći drugome itd.

2. Stari ljudi, koliko vidim moje primjerke oko mene, imaju mjeru u jelu i piću dok većina nas nema... žderanjem i lokanjem se ubijamo do kraja, povećana masa i ostale masti

3. Naša generacija srednjih godina odgaja djecu u kućama ko piceke u gajbi.....na plejstejšn igricama, televizorima računalima itd. ja sam recimo s 12 let s takvom 070 pilil, pa makar 10 min (jer me ubila vibracijama ) ali jesam...

4. za kraj ono najbitnije : najte se preveč navezati na tenk od 070 posebno oni koji nisu nikad probali. to je pila za muzej nakon 45 let službe, kak je kod mene, a zamijenila ju je 661. Ak je već problem financija i da se mora kupiti neka stara zvijer za početak, svakako 051 prednjači po svim aspektima a to što je slabija je zanemarivo. ovo govorim iz iskustva mojeg oca koji je kupil novu 070 već daleke 1972. godine i nikad nije mogal prežaliti da nije uzel 051 kak njegov pokojni brat. onda se kupovalo po metodi što više konja to bolje.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Dali netko zna čemu služi šaraf na kućištu Stihl contra? Uz taj šaraf mi je napuknuto moram to odnijet na zavarivanje pa razmišljam da zavrim i taj šaraf.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Možda je namjenjeno za dekopresor ali je običan šaraf tu prije ga je netko malo jače pritegnuo pa je kućište ciknulo .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a gdje je to , na vrhu kod svječice?
to je magnezijeva legura , trebaš dobrog majstora s skupom opremom , znaš?

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ne to je dole na kućištu

Pila se mora naopako okrenuti da bi se vidio šaraf , da je na cilindru mislio bi i ja da je za dekompresor,ali ovako neznam čemu služi .

Mislio sam da bi to mogao zavariti sa aparatom za aluminij.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Moja greška. Ljepo si napisao kućištu...Nisam je rastavljao tako da ne znam jel to neka tehnološka rupa ili kaj.Stari motoru su znali imati čep na dnu ako bi preljevao karburator da se ispusti na taj čep..ili ako je viška ulja u mješavini znalo se dolje taložiti .odluka je tvoja.ja bi to s nečim hladnim ako je ne misliš rastavljati

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Već je rastavljena tako da će ići na varenje ta rupa ,ali mislio sam da možda ima neki posebni značaj ta rupa ali ako je samo za to puknuti što si naveo onda će se komplet zatvoriti

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
De ti je taj šaraf? Slika bi puno pomogla?

Znam da je jedan šaraf ispod motorke kojeg odšarafiš i zašarafiš duži za blokiranje radilice kada skidaš lančanik s kuplungom... ak na tog misliš...

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
A vjerojatno je to zbog toga . Nisam se sjetio poslikati jutros odnio kućište na varenje .

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Dali netko zna dali su iste dimenzije radilica u Stihl contra i Stihl 070. Moram kupiti novi cilindar a za kupiti ima samo cilindri za Stihl 070

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Re: Iskustva s alatom

Evo mi smo dobili još jedan stroj u naše dvorište rame uz rame ovoj od prije.
089faea8ae3633fdbf89ccb9b1f37d41.jpg

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Svaka čast Zoki, da te dugo služi!! Nemogu ovu prvu prepoznati koja je ali ta druga (o44) je stroj, jer sam je nekad imao, a sad imam Ms 440,Ms 361 i 038.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Najsretniji je moj pomoćnik, taj stroj je dobio na poklon. A moja 044 je pravi zmaj, jest da je malo teža ali radi odlično.
f46317e68486068a23e949c75802b754.jpg
5ad69c6dd0558cbc815a07b4503ba894.jpg

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Hahahaha. Odlično si uhvatio ugao na prvoj slici da izgleda tek broj ili dva manja od stare. "Lanac" i komande su je odale. :)

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Mene je moja 38 magnum pocela sekirat. Kad pustim gas ostane u visokim okretajima neko vrijeme i nece na leru radit gasi se. Kad je hladna upali ok al kad se zagrije onda teze. Dao sam ju na servis pa bumo vidjeli sta je.

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Najvjerojatnije štelanje smjese i eventualno nove membrane.

Na vrh