• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Mene je moja 38 magnum pocela sekirat. Kad pustim gas ostane u visokim okretajima neko vrijeme i nece na leru radit gasi se. Kad je hladna upali ok al kad se zagrije onda teze. Dao sam ju na servis pa bumo vidjeli sta je.

Moguće da je oštećena gumena usisna cijev. Tako se i meni događalo, znači kad je hladna upali normalno i sve super, a nakon nekog vremena kad se zagrije se više nije htjela vratiti na niske okretaje nakon puštanja gasa. Pukotina je bila dužine jednog cm i nakon što se zagrijala pila onda se vjerojatno raširila pa je tu vukla zrak.

okarm

Novi član
Tu od
7 Ruj 2014
Poruka
26
doslo vrijeme za zamjenu lancanika na pili
oVbnwtg.jpg

e sad, koliko sam skuzio uz ovakav kakav imam, pase mi i ovakav tip

koji je bolji izbor?

hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Po meni, ova s prstenom.
Idući put mijenjaš samo prsten, a samo zvono kuplnga ostaje za idući prsten...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dobri su oba, na mojoj je ovaj drugi tip original gore.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Lose vijest za moju 38icu. Klip i cilindar imaju nekakve risove. Majstor je skinuo auspuh i kroz njega se vidi. Kad se rastavi skroz vidjet cemo u kakvom je stanju radilica. Ak ona ne valja jel se to uopce isplati slagat?

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
A vidjet cu sta ce majstor rec. Nikad vise polovnu motorku ne kupujem.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kad kupuješ polovnu motorku , ausph dolje i ako je klip izgreban zahvali se i ostavi 20-30 kuna za novu brtvu , ako nije kupuj
ako ne želi pristati na takav test opet se zahvali i ljepo ti ti ostane 20-30 kuna za pivu

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Jel ima tko iskustva s proizvodjacima klipova i cilindara? Svasta se nudi a ne bi bas neki kineski stavljao. Radilica je izgleda ok. Majstori su stavili novi cilindar a polovni klip pa se dogodilo sr... Jel bi valjalo odmah i semernige promjenit?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
sve ovisi koliak je razlika u cjeni u odnosu koliko si spreman riskirati ..problem je ako tu još treba ukalakulirati plaču za majstora ..

semeringe , ako su OK ja ih ne bi dirao

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Vjerojatno bi iso na orginal da radim non stop s njom ovak mislim da bi zadovoljilo nesto srednje klase ne najjeftinije

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Htio bi ju slozit kak spada jer je strasan stroj. Ja nemam trupaca za rusenje i prerezivanje samo ogrijev i to do 100 m godisnje. S tim da 181ica odradi veci dio posla jer je to sve uglavnom tanko i poruseno. Radije bi stavio zamjensko malo bolje i vjerojatno ce sluzit neko vrijeme s obzirom da ju imam od 8 mjeseca prosle godine nisam 10 rezervara potrosio

Na vrh