• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Riktanje karburatora.
U uputstvu za štilovku piše ovo
"Karburator sa H = 1 i L = 1 Karburator je fabrički standardno podešen. Ovo podešavanje karburatora je usklađeno tako, da motor u svim radnim stanjima dobija optimalnu mešavinu goriva i vazduha. Podešavanjem glavnog regulacionog zavrtnja utiče se na snagu i na najviši broj obrtaja neopterećenog motora. Standardno podešavanje N ugasite motor N proverite filter za vazduh – ako je potrebno, očistite ili zamenite N proverite rešetkasti hvatač varnica (dostupnost u zavisnosti od tržišta) u prigušivaču buke – ako je potrebno, očistite ili zamenite pažljivo zavijte oba regulaciona zavrtnja na desno do zaustavljanja N glavni regulacioni zavrtanj (H) okrenite na levo za 1 obrtaj N zavrtanj za regulaciju praznog hoda (L) okrenite na levo za 1 obrtaj....
to je standardno i to sam napravio, ali postoji i ova opcija pa me zanima da li je to druga opcija kod riktanja ili moram i tako napraviti..
"Karburator sa H = 3/4 i L = 1/4.. glavni regulacioni zavrtanj (H) okrenite na levo do graničnika – maks. 3/4 obrtaja N zavrtanj za regulaciju praznog hoda (L) pažljivo okrenite na desno do graničnika – i zatim nazad za 1/4 obrtaja

Ne znam da li je to povezano ili svako riktanje za sebe, molio bi ako netko zna pa da kaže koju pametnu.

Vukk

Član
Tu od
2 Svi 2019
Poruka
44
Javi se
Riktanje karburatora.
U uputstvu za štilovku piše ovo
"Karburator sa H = 1 i L = 1 Karburator je fabrički standardno podešen. Ovo podešavanje karburatora je usklađeno tako, da motor u svim radnim stanjima dobija optimalnu mešavinu goriva i vazduha. Podešavanjem glavnog regulacionog zavrtnja utiče se na snagu i na najviši broj obrtaja neopterećenog motora. Standardno podešavanje N ugasite motor N proverite filter za vazduh – ako je potrebno, očistite ili zamenite N proverite rešetkasti hvatač varnica (dostupnost u zavisnosti od tržišta) u prigušivaču buke – ako je potrebno, očistite ili zamenite pažljivo zavijte oba regulaciona zavrtnja na desno do zaustavljanja N glavni regulacioni zavrtanj (H) okrenite na levo za 1 obrtaj N zavrtanj za regulaciju praznog hoda (L) okrenite na levo za 1 obrtaj....
to je standardno i to sam napravio, ali postoji i ova opcija pa me zanima da li je to druga opcija kod riktanja ili moram i tako napraviti..
"Karburator sa H = 3/4 i L = 1/4.. glavni regulacioni zavrtanj (H) okrenite na levo do graničnika – maks. 3/4 obrtaja N zavrtanj za regulaciju praznog hoda (L) pažljivo okrenite na desno do graničnika – i zatim nazad za 1/4 obrtaja

Ne znam da li je to povezano ili svako riktanje za sebe, molio bi ako netko zna pa da kaže koju pametnu.
Javi se meni u privatne drug

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Nije za svaku testeru isto podešavanje

Prilozi

• stihl-tablica.jpg
    stihl-tablica.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 97

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Jucer sam prvi put u zivotu, a inace i u porodici postao vlasnik jedne stihl motorne testere. Nista posebno radi se o ms 180, uzeta samo da ima onako na pilani koja daska da se presjece i u kamionu sticaru da se nosa kad se ide na utovar da se moze grana osjeci ako smeta na putu da se kamion ne para. Cijena nije nesto 100€

qutip1

Novi član
Tu od
5 Sij 2020
Poruka
7
Jel kupio tko novu MS 500i?
Iskustva ako je? Isplati li se kupiti ili je rizično zbog novog sustava elektronskog ubrizgavanja goriva?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
I onda na njima žnj vodilice... Pa kako to crni Borislave? Hahahahha :p
Na ovoj jednoj u sredini je još original vodilica a na ovim drugim su ove vodilice zato što su dosta jeftinije od originala a ne traju ništa kraće od originalnih vodilica pa zašto onda bezveze dati više para.

Tu od
31 Pro 2019
Poruka
44
Kolege imam mali problem.
Imam pilu STIHL MS 250 kupljena nova u 8mj prosle godine.
Mozda je isjekla 10 m drva.
Mjesec dana nije radila i jucer kad sam ju upalio nije htjela da primi gas.
U drvo ide a na leru neradi mirno.
Nasuto je novo gorivo.
Sto bi moglo biti

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
dali zna netko sta bi mogao biti problem,cim upalim motorku odma ode u puni gas i nemogu ga smanjiti,jedino je ugasit,motorka je stihl 029

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Logicki je previse zraka a ne goriva,zaprljan filter goriva ili steka leptir zraka,moje skromno misljenje.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
dali zna netko sta bi mogao biti problem,cim upalim motorku odma ode u puni gas i nemogu ga smanjiti,jedino je ugasit,motorka je stihl 029
Nešto je zaštekalo u karburatoru,vjeojatno leptir,ili poluga koja ga vuče

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a-a...vrisnula membrana pa ju nekontrolirano zalijeva...imal takav slučaj na huskyju...

Najnoviji postovi

Na vrh