frchlopeer
Aktivni član
- Tu od
- 18 Ožu 2019
- Poruka
- 102
Ne mogu naći na forumu da je pisano vezano za ovu temu pa otvaram novu.
Trebao bih nabaviti mreže protiv tuče i ptica za nasad Haskapa.
Imam 9 redova dužine 110 metara, ukupna površina nasada je 0,4ha
Dobio sam jednu ponudu od tvrtke Agra za Wiesel sitem, no 10000€ mi je previše za to.
Planiram ići na "A" sistem. Stupovi na svakih 10-15 m, sajla ili žica gore.
Mreže se kreću po m2 od 1.2kn (mreža protiv ptica) - 3kn za crnu mrežu duplo pletenu protugradnu.
Trenutni mi je plan PVC stupovi od Troplexa, sa prečkom od 80cm na vrhu da dobijem širinu mreže i mreža od 6m (nisam još odlučio koja).
Kako Haskap donosi plodove početkom/sredinom 06.mj razmišljam da mi je bitnija zaštita od ptica, pošto im je to prvo voće (uz jagode) u sezoni.
Pitanja za iskusne:
1. Može li PVC stup?
2. Mrežu u ovom "A" sistemu, da li samo prebaciti preko biljaka ili s nečime u zemlju zakačiti?
3. Gdje još tražiti ponudu za mrežu? (imam od Cipra).
4. Da li skidati mrežu u zimskim mjesecima ili je samo ostaviti zavezanu gore na žicu?
Mislim da je to, to...
Trebao bih nabaviti mreže protiv tuče i ptica za nasad Haskapa.
Imam 9 redova dužine 110 metara, ukupna površina nasada je 0,4ha
Dobio sam jednu ponudu od tvrtke Agra za Wiesel sitem, no 10000€ mi je previše za to.
Planiram ići na "A" sistem. Stupovi na svakih 10-15 m, sajla ili žica gore.
Mreže se kreću po m2 od 1.2kn (mreža protiv ptica) - 3kn za crnu mrežu duplo pletenu protugradnu.
Trenutni mi je plan PVC stupovi od Troplexa, sa prečkom od 80cm na vrhu da dobijem širinu mreže i mreža od 6m (nisam još odlučio koja).
Kako Haskap donosi plodove početkom/sredinom 06.mj razmišljam da mi je bitnija zaštita od ptica, pošto im je to prvo voće (uz jagode) u sezoni.
Pitanja za iskusne:
1. Može li PVC stup?
2. Mrežu u ovom "A" sistemu, da li samo prebaciti preko biljaka ili s nečime u zemlju zakačiti?
3. Gdje još tražiti ponudu za mrežu? (imam od Cipra).
4. Da li skidati mrežu u zimskim mjesecima ili je samo ostaviti zavezanu gore na žicu?
Mislim da je to, to...