• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mtd001

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
kopčam dvojicu na sanke,mogu oni povući 4 odrasle osobe,ali ako idu bez vodiča piče ko ludi,kakav haski,nije im ni do koljena kako su ovi ludi samo da im je trčati a cijeli su dan pušteni.sva sreća pa stariji sluša komande,stani kreni itd... inače bilo bi nas svugdje kad onaj mlađi zapne ko sivonja

hehe, a baš sam se pitao ko vodi kad oni krenu čupat, jer ovaj moj ide kam on oče :lol:

probao danas pravit pa zaglibio do jaja,ni napred ni nazad,još sam ga morao gurati,sramote...:madmana:

a to nisi dokumentiral, da se mi malo nasmijemo i razveselimo si dan , a? joj, joj....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
nastavak slijedi......:lol:
radila se staza za sanjkanje..al će djeca da se vesele,i stara i mlada..:lol:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=2Ui06x5UC5I&feature=youtu.be[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=BdWAhmhGBOU&feature=youtu.be[/YT]

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
hehe, a niš sad pokraj toga moraš bob stazu napravit :lol:
e, jel pada još vani, ovo si do trave zgulio, sad ti fali 3, 4 cm sniga na crvenom spustu!

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
A da? :shock: Koliko mogu povući? Koliko tornjaka na sanjke privežeš?
Ne spominji mi to, snijeg pada a ekipa na poligon za autoškolu... :mrgreen:

bio ja u petak oko pol 10 navečer, bilo je dosta ljudi i auta. Malo se izguštali i poslije na jedan topal čaj i u krevet.

Kaj se tiče ralica koje pored mene prolaze svakih 15 min. bolje da ne spuštaju daske na cestu jer i tak niš ne počiste a sam stvaraju buku i meni nedaju spavat :mad:

S

staffmen

Guest
hehe kolega svaka ti cast...
Jel ces sad jos nabacat snjiga gore?! malo si ga izgulio previse.
Vidim ti se radujes toj stazi ko malo dijete :supz::supz:
A jesi lud svaka ti dala...:mrgreen:

A za ono okretanje pod rucnom skidam kapu. Treba savladat sve te zavoje...haha

Kod mene nema brda pa smo se jucer probali vuc sa motokultivatorom oko jezera di je utaban put. Sa jednim ide bez problema. 3-ca i pun gas:axe:
Al sa dvojicom je teze jer nije zaleđeno skroz pa kamenčići zapinju za sanjke, pa mtk pocne kopat, pa jos vise kamenja digne i eto ti sranja.
prosle godine ja i buraz isli, al je bil put ko staklo, kad su sanjke krenule gotovo da ih nije trebalo nit vuc kak je islo. Cekam i ove godine takvu situaciju...pa da se vozimo.

Sad doso iz skole, malo pogledao na forumu novosti a sad na LOPATANJE!!! tj Raličenje :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
hehe kolega svaka ti cast...
Jel ces sad jos nabacat snjiga gore?! malo si ga izgulio previse.

ma nema potrebe,zemlja je smrzla i piči po njoj,a i bude malo palo novega ovih dana...
Vidim ti se radujes toj stazi ko malo dijete
ne zna se ko se više raduje...:lol:
A za ono okretanje pod rucnom skidam kapu. Treba savladat sve te zavoje...haha
praksa kolega,to dolazi sa godinama..:lol:

S

staffmen

Guest
bogme mislim da ce ga dosta zapadati, neznam kako je kod vas....
U 4 sam ocistio snijeg i za pola sata 3cm novog napadalo, niti jedan dan nije tak jako padalo ko danas tj pocelo je sad popodne...:weedman:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
samo neka pada, nek padne 2 metra i onda nitko nikuda do 5 mjeseca dok se ne otopi. Već mi lagano ovi novinari idu na k***c sa svojim izvještajima o snježnoj katastrofi a snjega napadalo 20-30 cm, kaj da ga ima 1 metar, onda bi valjda bio smak svijeta.

S

staffmen

Guest
ma istina...napuhali su ovo ko da nikad snjega nije bilo.
Sjecam se dok sam imo 5-6g, devedesetih, po cijele dane smo se sanjkali, i igrali po tom snijegu a znalo mi ga je bit do pasa skroz. I padal je po cijele dane i noci pa nista.
A ovo cim je malo na dalmaciu palo gotovo je. Tolko se cude, a dinara im je iza leđa i Velebit.
Ko im kriv kaj oni imaju svega 2 ralice u Splitu. Bitno da skole ne rade, nikud se nejde, a kod nas je -15, ponekad i pol metra snjega pa moramo normalno obavljat svakodnevne obaveze.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
ja sam 75-to godište i isto se jako dobro sjećam kakve su zime bile 80-tih godina, cestu odnosno asvalt nismo vidjeli i po mjesec dana jer je sve bilo u snijegu i ledu. Po rijeci Korani smo se znali šetat kolko je znao led bit debel, u selu uzvodno od mene sa zetorom su prelazili rijeku po ledu i nikome ništa. A danas dođem na posao i odmah pljuvanje po zimskoj službi kak se niš ne radi, ništa se ne čisti itd. Svi žive na parsto metara od trgovačkih centara i teško im je proć pješke do njih, mora se sa autom ić.

@mtd001 sorry na off topicu, malo sam se raspisal :mrgreen:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
zato se ja ne zamaram sa vijestima...
već po naslovu vidiš kaj je vijest, a kaj se piše da se prodaju novine...

e kad bi bilo svake godine ovak, bi si kupili ko ameri motorne sanjke :D
i onda bi trebalo ukinut ralice , ili da ostavljaju 5 cm sniga :)

S

staffmen

Guest
e kad bi bilo svake godine ovak, bi si kupili ko ameri motorne sanjke :D

tak i tak kad ga se dobro zagazi nit ralica ga nemre ostrugat skroz...
Al te motorne sanjke idu i po zemlji, vidio ja na Sljemenu kak po blatnjavom to ide. Nije snjega bilo a oni se voze.

Mozda ce mtd-ejac metnut kakve gusjenice na traktorcic i eto ti multifunkcionalni stroj :D

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
ja sam 75-to godište i isto se jako dobro sjećam kakve su zime bile 80-tih godina, cestu odnosno asvalt nismo vidjeli i po mjesec dana jer je sve bilo u snijegu i ledu. Po rijeci Korani smo se znali šetat kolko je znao led bit debel, u selu uzvodno od mene sa zetorom su prelazili rijeku po ledu i nikome ništa. A danas dođem na posao i odmah pljuvanje po zimskoj službi kak se niš ne radi, ništa se ne čisti itd. Svi žive na parsto metara od trgovačkih centara i teško im je proć pješke do njih, mora se sa autom ić.

@mtd001 sorry na off topicu, malo sam se raspisal :mrgreen:

je,i dalo se hodati po njemu koliko je bio smrznut...
slušam antenu na poslu,već mi se sere od njih,samo šire paniku bez veze,pa ko da prije nije bilo zima...
gledam one dalmaše koji kukaju u splitu,bolje bi im bilo da se uhvate lopata i počiste oko ulaza a ne kukati kako komunalci niš ne rade...zna se dobro po kojim prioritetima se čiste ceste..
mane nema veze,budeš to platio kad se vidimo...:lol:..skoro pa smo i generacija..

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
neka zime
sad je njen zeman ( njeno vrime) a ne u svibnju
samo neka pada snjeg ja nemam ništa protiv

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
neka zime
sad je njen zeman ( njeno vrime) a ne u svibnju
samo neka pada snjeg ja nemam ništa protiv

slažem se.i ovo sa vremenom i sa tvojim rječnikom,jer i kod nas je zeman u upotrebi.a drago mi kad i neko drugi te riječi koristi.

što se snijega tiče to nam je izgleda jedina vlaga za proljetnu sjetvu jer kiše nije bilo odavno

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
slažem se.i ovo sa vremenom i sa tvojim rječnikom,jer i kod nas je zeman u upotrebi.a drago mi kad i neko drugi te riječi koristi.

što se snijega tiče to nam je izgleda jedina vlaga za proljetnu sjetvu jer kiše nije bilo odavno

da kod nas se ta rječ uvjek koristi pogotovo stari ljudi
a za snjeg i vlagu si jako dobro rekao jer kiše nikako nema

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
tak i tak kad ga se dobro zagazi nit ralica ga nemre ostrugat skroz...
Al te motorne sanjke idu i po zemlji, vidio ja na Sljemenu kak po blatnjavom to ide. Nije snjega bilo a oni se voze.

Mozda ce mtd-ejac metnut kakve gusjenice na traktorcic i eto ti multifunkcionalni stroj :D

znam za te frajere, i vjeruj mi, da su to njihove sanjke, ne bi se tak preseravali...

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Tebe to ne brine, onaj vaš tenkić od džipa vozi samo tako po cesti :mrgreen:
bolje bi im bilo da se uhvate lopata i počiste oko ulaza a ne kukati kako komunalci niš ne rade...zna se dobro po kojim prioritetima se čiste ceste..
Kojih lopata? Pa sami su priznali da ih nemaju :lol:

Na vrh