• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naše autoceste

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
Odlučio sam otvoriti ovu temu jer me zanima mišljenje o našim autocestama.
Pošto se u nekim trenucima većina nas nalazi na autoputu, obično prema moru, interesira me vaše mišljenje, stanje, cijena, isplativost prolaska istim ili možda stare ceste prema moru

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,318
Odlična tema.

Ja osobno preferiram staru cestu i ako je još usput moguče iči obilazno ja sam tu prvi.
U bilo koji dio ljepe naše da idem, može to biti i Slavonija koju se spremam sad koji dan malo posjetiti.
Autocesta da, ako idem na jedan dan, nekakav posel obaviti ili imam plan više mjesta običi. A i onda je to obično autoput u jednom pravcu, a nazad starom.
Jedio ako me baš noć i umor zalovi, onda ne pitam kaj košta samo da čim prije dolutam doma.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,807
Brže i jeftinije je po AC...
Kava ovdje, ćevapi ondje, da o janjetini ne govorim ....

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
Godinama, tamo negdje '87, Varaždin- Karlovac- Gornje Jelenje- Malinska, četiri sata i kusur, neopisivo. Poslije autoputom, kad je građen, po etapama.
Zadnjih par godina dio starom cestom, samo pokoji bajker... kući autoput.
Vidi se da starim , sve me više privlači stara cesta...
@ZJ nisam siguran, vidim za vikend...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,598
Kad idem za Zadar idem autoputom samo do Sv. Roka, dalje starom,( jedino ako idem na jedan dan onda skroz autoput) osim ako je gužva autoputom onda se skinem na Žutoj Lokvi pa dalje starom prema Otočcu i Gospiću do Gračaca, tu nikada gužve nema. Natrag kad idem onda često idem skroz do Ogulina autoputom. Na Kvarner obično tamo autoput, a natrag stara cesta.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
Primjer, Uskrsni ponedjeljak prošle godine, Bosiljevo, kolona, a da ne govorim kako je bilo poslije Demerja Screenshot_20260417-211104_HAC ENC.jpg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,952
To misliš u zimi ili u sezoni?
14.08. Dan uoči gospe, jedno pišanje i klopa na Vukovoj gorici.

Povratak je malo duže trajao zbog kišnog dana (na mahove brisači na najjače ne mogu obrisati šajbu) i gužve na Lučkom, plus grunilo crijevo od intercoolera na vijaduktu kod Karlovca, pa sam ga lijepio pred Demerjem na benzi izolirkom jer je taman stala kiša 🤣 Cca. 4 sata Zadar - Zagreb, onda sam išao za Koprivnicu na Renesansni festival i povratak Podravskom jer nisam htio forcati moj opravak creva, mada je držalo super još par dana, pretjecanje je bilo ono, s pola gasa i moliš se bogu da izdrži 🤣🤣

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
14.08. Dan uoči gospe, jedno pišanje i klopa na Vukovoj gorici.

Povratak je malo duže trajao zbog kišnog dana (na mahove brisači na najjače ne mogu obrisati šajbu) i gužve na Lučkom, plus grunilo crijevo od intercoolera na vijaduktu kod Karlovca, pa sam ga lijepio pred Demerjem na benzi izolirkom jer je taman stala kiša 🤣 Cca. 4 sata Zadar - Zagreb, onda sam išao za Koprivnicu na Renesansni festival i povratak Podravskom jer nisam htio forcati moj opravak creva, mada je držalo super još par dana, pretjecanje je bilo ono, s pola gasa i moliš se bogu da izdrži 🤣🤣
Može se, ali nije to bio godišnji odmor Screenshot_20260417-212416_HAC ENC.jpg

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
No naj bitnije je stanje tih autocesta, pogotovo desne trake, pa onda možemo pričati o vremenu koje smo proveli na istoj, i tek onda o isplativosti.
Npr. Bosiljevo - Lučko- Zagreb istok, meni izgleda strašno.
Tek kad se čovjek nađe u koloni koja stoji vidi stvarno stanje, rupe za ne povjerovati.
Iz tog sam razloga napomenuo staru cestu, mada nije ni ona dobra,no lakše je izbjeći rupetine.
A tek o stručnjacima koji blicaju u lijevoj traci autoputa...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,952
Ja sam osoba koja, ako ima otvorenu cestu, onda ju i koristi.

Koliko volim vožnju, toliko je i mrzim, baš zbog autoputa kada su koje kakvi čepovi, vozi se 60, pa odjednom 150, dakle, netko guši promet, dali svijesno, dali nesvjesno nemam pojma, ali mi to strašno diže živce, a kada je fluidna vožnja gdje ti je jedini ograničavajući faktor - ako čekaš nekoga da pretekne, pa se uredno prestroji nazad, onda je vožnja milina.

Nekada mi se žuri, nekad gazim auto, nekad me tako boli dupe da upalim tempomat i lagano.

A u zadnje vrijeme uopće ne vozim po AC nego čitam knjige i spavam 🤣
Ima tko hoće voziti i ja to debelo koristim, da ne kažem i tjeram 😂😂

U suštini sam pasivno agresivan, ali defenzivan vozač, ne u vidu kočenja 500m pred križanje, kočenje motorom i štednja goriva, nego čitanje i korištenje situacije 😁😂

EDIT: Nikad ne blicam, ali se zato ne mičem kad se neki drkavci nabijaju i blicaju, njih baš volem.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,106
1000032142.jpg 1000032144.jpg
Jedna od prosle god jedna od nedavno...desna traka losa, da, ali na lijevoj se moze drzat tempomat 140-150...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,273
Da, od Bosiljeva prema moru, nebitno na koji dio, autoput je ok, ali i prema Slavoniji desna traka, no svi mi plaćamo tu cestarinu, pa i kroz razne namete,kod rege, gorivo, pa red bi bio da se nešto poduzme

Najnoviji postovi

Na vrh