Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Dali netko koristi Lay Flat crijeva. Moram promjeniti okiten cijevi fi 50, koje sam do sada koristi. Što je po vama bolje, Okiten ili Lay Flat. Kolika je cijena Lay Flata?
lip pozdrav poljoprivrednici,,evo u planu je pravljenja sustava za navodnjavanje na otovorenoj njivi i zanimaju mu neke cijene cijevi rasprskivača,,, ako netko ima volje pomoci neka mi kaze neke osnovne podatke i cijene,,, da ne reklamiramo firme molio bi sve preko PP hvala puno,,, nadam se da ima dobrih ljudi heheh zivjeli :supz:
Evo i moje iskustvo, može 150m ali kapaljke sa razmakom 20cm jedna od druge Maksimalno što sam imao je 185m ali naravno da je bolje razvod sa špinama staviti na sredinu parcele.
Navodnjavamo sa tlačnim benzinskim pumpama, možda je bitno napomenuti.
A dal bi funkcioniralo navodnjavanje iz onoga 1000 litara spremnika za vodu. Koji bi bio na metar visine postavljen?
Koja crijeva koristit? Za cca 50-70 metara dužine? Znači prirodnim padom, ak more tak funkcionirat
Rezervar nabavil. Opran i počeo sam ga punit. Kupio sam i crijevo kak na kap.
Još me interesira razvod. Bude dosta 3/4 il da idem na col? 3 trake bi bile. Po cca 60 metara.
Savjeti, prijedlozi dobro došli.
Navodnjaval bi povrtnjak, znači grah, grašak, krumpir, paradajz itd, itd
Nekaj sam iskemijal za probu.. Sutra složim ljepši razvod, ak bude dobro funkcioniralo i ak budu moji zadovoljni.
Ja zasad jesam, 2 crijeva od 70 metara tjera bez problema. Bar dok je rezervar pun, ak nastavi tako i kad se isprazni bit će super
Dok je puna pritisak će biti veći.....kasnije manji.
Ako to ti nije bitno jedino treba više vremena kasnije.
Jedino je bitno koliko su kapaljke razmaknute.....nije isto 10cm ili 20....mislim na kpk.
Možeš dodati ali vjerovatno će pritisak na drugom kraju biti slab.
Ali ako ne budeš zadovoljan možeš zaljevati dio po dio.
Staviš one ventile za kpk pa možeš po potrebi zatvarati.
Recimo paradajizu ti ne treba puno vode a paprici nikad dosta onda to možeš sve izregulirati s ventilima.