Re: Pada vlada ( ??? ) vol2.
Jo zakaj misliš da je netko budala ako mu se ne sviđa Drug Franjo poštivam prvog predsjednika kao funkciju ali ne kao čovjeka a naročito od 70 do 80 god prošlog stolječa .
Kao funkciju?
Ili kao čovjeka koji je imao ideju u interesu hrvata i koji je tu ideju sproveo u djelo.
Naravno, ne sam, hrvatski narod, ali ni u čemu kritična masa neće napraviti ništa ako nema vođe koji će je povesti.
Tuđman - možeš ga ti zvati drug, gospodin, predsjednik, kako te god volja, Predsjednik Tuđman, sa velikim P zaslužuje poštovanje svakoga hrvata, ako ni zbog čega drugoga a ono zato jer je omogučio da se deklariramo kao hrvati. Dao nam je naš iskonski identitet.
Johabica dali bi stavila ruku u vatru za njega?
Pogledaj od kada je krenulo rasprodavanje države i raspadanje svega. Imao je on više svojih ciljeva nego što se brinuo za državu. I tu ponižavaš čovjeka zbog njegovoga mišljenja, pa tako se i tebe može zbog tvoga. Jasno je sve zašto je država u ovakvoj situaciji i zna se zašto je HDZ najjača stranka ali u osinje gnijezdo se svi boje dirnuti.
Rekla sam - naglasila - u postu na koji si se očitovao da mu je ekonomska politika bila promašena i o tome možemo pričati. Koliko se nisam sa njom slagala reći će ti najizravnie činjenica da sam nakon drugih parlamentarnih izbora izašla iz članstv HDZ - e, i na trećim lokalnim izašla kao član druge strnke kao nositelj liste, sa ciljem da skinemo HDZ sa vlasti na općinskom nivou. Samo u cilju rušenja - ništa drugo.
To ne znači da predsjednika Tuđmana i u tim trenucima nisam poštovala i kao osobu i kao državnika. Znam jako dobero u čemu je pogriješio, a isto tako učemu je njegova vrijednost. I znam to i osuditi i poštovati.
Žalosno je i jadno što to pola hrvata ne zna. Nekto iz neznanja, netko iz nepromišljenosti, netko zbog ograničenosti.
@Johabica,reci mi kako ja to omalovažavam ikoga,ako kažem da je bio to što je bio i da ako to spomeneš da si državni neprijatelj.Sram tebe bilo da neznaš pročitat to što čitaš.Inače bio sam vojnik u onom sistemu,a bogami sam bio i od 91-95 pripadnik jedne naš gardijske brigade,tako da ako bi iko stao u obranu Franje stao bi ja,a lako sam reko cim spomeneš njegovu prošlost odmah si neprijatelj,eto vidiš da je istina.Usput kako tebe nije sram napast i izvrjeđat nekog ko je rekao nešto što je istina i pri tome nikoga nije uvrjedio,ako se neko zbog moje izjave uvrjedio,ja mu se ispričavam,a isto tako predlažem da nauči čitati sa razumjevanjem.
@markony - isprika.
Ispričavam se što sam u afektu uptrijebila riječi kojima sam te uvrijedila, nisam trebala tako reagirati. Mogla sam svoj stav i mišljenje formulirati primjerenijim, pristojnim riječima, ali eto, na žalost - nisam. Žao mi je,.
Tvoje spominjanje Tuđmanovog statusa u bivšem sistemu shvatila sam kao omalovažavanje i inkrimen koji mu stavljaš na teret kao diskreditaciju, i nijekanje zaslužnosti za ono što je dao za nas hrvate.
Takvih mišljenja je na žalost posvuda, i kako vrijeme odmče poštovanje prema čovjeku koji ga zaslužuje od svakoga hrvata na žalost kopni, i mene to veoma smeta.
Eto - još jednom - žao mi je.