iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,621
Fala lijepa.Kod mene nema drugog osim cakoveckog tak da si nemam kaj mislit. Mogu jedino vozit 30 km do Kusica u Zelinu.
Znači zove se čakovečki koncentrat i tak piše na pakiranju.
Fala lijepa.Kod mene nema drugog osim cakoveckog tak da si nemam kaj mislit. Mogu jedino vozit 30 km do Kusica u Zelinu.
A nosivost svakako ovisi dosta i pasmini, ja sam ljubitelj domacih kokoši ali one mi nisu baš nosile.. onda sam kupio par obicnih nesilica i njih krizao sa moja dva domaca pjetla grahorasti i golovratim i mogu reci da su ti pilici sta sam nalegao odlicne nesilce a i izgledaju ko domace.. haha vuk sit a koza cijela 😂😂😂Hvala Peky-
Mislil sam da se dela o nekom posebnom za nesilice. Na njihovoj stranici ima više proizvoda za perad, a izgleda da je ambalaža univerzalna. Uglavnom: učil sam učil od sriede do petka, al se nisam maknul dalje od početka.
Zanimljivo je da oni koji koriste određeni dodatak prehrani to skrivaju kak zmija noge. Nisam vam ja neka konkurencija, a najvjerojatnije niti nebum kupoval, ali sam po prirodi znatiželjan čime se može nekaj poboljšati. 😉 Posebno me zanimaju iskustva iz prakse, teorija je danas manje, više dostupna.
Kod mene vec dva jaja u tri dana snesena u kokosinjcu na podu i pojedena. Nađem samo pola ljuske. Prvo sam mislio da je to neka prenesla nakon dugog perioda i da je mekana ljuska kad danas opet pojedeno.
Stavljam im povremeno jabučni ocat uvodu i povremeno cimet i cesnjak u prahu u hranu.Skupljam i ja ljuske i onda zdrobim na grubo u srot. Imaju i pijeska i kamencica. Mozda da kupim kostovit. Susjeda sve kosti koje nadje po dvorištu sa cekicem natuce i sve one to pojedu. Evo bio sam maloprije i sparu i 10 komada pa kovanje iz tzv. slobodnog uzgoja kosta 18,99kn.
Jel stavlja neko jabucni ocat u vodu. Neki Rus je objasnjaval da stavlja sodu bikarbonu u vodu i jelo al ne znam ce u sluzi.