• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nešto je palo s neba

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Spustio se neki padobran točno u sredini parcele, nešto je gorjelo ispod njega...srećom da nije pao u šumu..
Zna li neko što to može biti ili čemu to služi?

WP_20220225_002.jpg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Projektil za osvetljenje, reče da je gorelo to je fosfor koji blještavo sagorijeva i daje svetlost jedino što je dan pa nije imao učinak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Spustio se neki padobran točno u sredini parcele, nešto je gorjelo ispod njega...srećom da nije pao u šumu..
Zna li neko što to može biti ili čemu to služi?

View attachment 46693
Mala nuklearna. Srećom pa je izgorjela na putu od Rusije

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ovo je padobran od njega, neznam kakve informacije prikuplja u atmosferi, ima ih više vrsta.
Nemoj da nagađaš. Rekao sam da je od svetlećeg projektila koji se može ispalila iz cijevi većeg kalibra i kao tromblonski dodatak ispaliti puskom a ovo je osvjetljavajući trombon. Čovjek kaže da je vidio da na dnu gori jeste to sagorijeva fosfor koji daje bljestavu svetlost. Drugo što potvrđuje je da je na balonu dio lanca metalnog upravo da nemože da izgore pvc niti koje drže balon. Neka čova koji je pronašao pogleda taj lanac je od nehrđajućeg čelika. Ti Kupljenac samo nagađas i predpostavljaš a ja kažem zato što sam to vidio i odmah sa to rekao. Lanca ima oko 35 do 40 cm I isto toliko pvc niti što je ukupno oko 75 do 80 cm prečnik padobrana je oko 50 cm.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Netko je uzeo rashodovanu signalnu raketu i ispalio, ovo je jedan od starijih tipova, danas se rade s manje elemenata, špagicama kako bi bile što lakše, čak i kao LED varijanta.

Koriste se uglavnom u mornarici, po SOLAS-u mora biti sastavni dio svakog plovila za spašavanje i sva ta oprema ima rok trajanja i mora se redovno mijenjati, makar bila skroz ispravna.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Svetleći projektil.
I ja mislim da je.
Ne da bi mogel bit nek je 100% 👍
Kako si siguran 100% da je meteo balon?

Mala nuklearna. Srećom pa je izgorjela na putu od Rusije
Rusi bi mogli i da naprave džepne nuklearne bombe.
Neka čova koji je pronašao pogleda taj lanac je od nehrđajućeg čelika. Lanca ima oko 35 do 40 cm I isto toliko pvc niti što je ukupno oko 75 do 80 cm prečnik padobrana je oko 50 cm.
Lanac je pocinčani, po mjerama odgovara.
Ako se to koristi u mornarici, a ja sam od mora par km, jel moguće da je od tamo ispaljena?
Da je samo pala 50-tak metara dalje izazvala bi požar u šumi.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Nažalost nesmotrenost i neka dešavanja znaju za posledicu imati kobne posledice. Za novogodišnji i božićne praznike od piritehnike dešavaju se ozbiljne povrede, povrede šake ili druge. Tako da zabava i igra ponekad pređe u užas.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ako se to koristi u mornarici, a ja sam od mora par km, jel moguće da je od tamo ispaljena?
Bez brige, okrivili bi nekoga tko je bral gljive... :(

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
sjećam se jedne lijepe ljetnje subote...nedaleko od mene se nalazi stari dvorac, nije baš star i nije dvorac, ali tak se zove...
i te subote se je tu održavalo vjenčanje, šator u parku pored, muzika kao da su mi na dvorištu...
i u sam sumrak, počeli odande izlijetati NLO-i....oni lijepi lampašići koji lete...lagani povjetarac, nosi ih preko Kupe, i lagano se počnu spuštati...a još gore...a ječam zrel...
...ajme panike... 🤭

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Moguće, samo sumnjam da se netko izgubio i trebao pomoć uz samu obalu, prije da je iz za*ebancije. :D

Na vrh