• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

New Holland

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Šteta tako moćan stroj koristiti za rastepač gnojiva... Pogotovo s ovim utegom napred :)

Snaga mu je 125 ks, sa power boostom ide do 165 ks.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
T6 165 mu je oznaka,imaju i manje traktore ali oni su bili na hranjenju i prskanju.
 

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Dali mi neko može objasniti čemu služi položaj ručice u 'neutral' to je ručica od hidrulični izvoda?!
Rekli su mi da to služi za prikolicu, ali ne kužim di i kako?

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
 

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,210
Pa isto ko i na bageru kad su komande u neutralu,zači ne diraš ih i ništ se ne miče,tak kad kipaš,možeš dignut do visine koje očeš i staviš u neutral iliti na sredinu i kiper staje...bar se nadam da je tak
 

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
sumljam da je tako pošto imam takav položaj, ovo su rekli da se zove "neutral", a sad za šta služi i kako se točno zove ne znam! To smo dobili prilikom ugradnje dodatnog izvoda. Rečeno je mom starom da kad je u tomu položaju da je slobodan protok ili tako nesto, na moju žalost ja nisam bio i nemam pojma cemu služi. Prikopcao sam iza 465 kg težak prikljucak i ubacio u taj položaj i nista!
Na toj rucici imam N-1-X-2 (X-je polozaj u kojemu hidraulika ne radi nista, 1/2- su polozaji u kojima mozes ici, npr... napred/nazad ili ljevo/desno i N je taj poseban polozaj u kojega kada ubacis rucica ostane....). Sigurno neko zna zkj to služi, ja sam imao razne pretpostavke i probao svasta, ali nista se ne desava?! :/

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
 

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,210
A tako znači,to je onda takoreči plivajuči položaj...Ja sam mislio da ide 1-N-2
 

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
I ja sam miss da je to, ali ne razumim kako prikljucak od 4xx kg ne vuce van top link..?
Imam dva izvoda za tu rucicu, jel moguce da se to koristi kada je prkopcana kipa od prikolice pa se iskipa pa se ubaci u taj polozaj i ona se sama vraca doli pod svojim teretom? Da pitam jos, na top linku imam poslje crijeva, dva ulaza/izlaza koja su "spojena" cjevcicom i na sredini toga je neki kvadar, jel moguce da je to neka vrsta zastite i da zato nece raditi taj polozaj?

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,022
U pravilu - N(neutral),je prazan hod,i tu nema nikakvog dešavanja kad se ručica stavi u to..U tom položaju ručica miruje..

Kod tebe to N,može bit plivajuč položaj..To lako isprobaš kako si rekao sa kipanjem prikolie..Podigni prikolicu i stavi u N položaj i vidi reakciju..Kipa bi se trebala spuštat.
Možda ni to N nije neutral kod tebe nego sasvim drugo objašnjenje..Al to je manje bitno kaj znači jer logički bi morao bit plivajuči hod..

To recimo koristim kad spustim pick-up balirke dolje,i onda stavim u plivajuči ručicu da pick-up prati teren,jer tu se cilinda uvlači i izvlači..
 

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
probao sam podignuti malčer i ubacio top link u neutral... ali miss da ima on neki svoj granicnik u sebi. Jel možda taj neki kvadar koji je između cijevi odg... da se niss ne desava?
izgleda da cu morati na prikolici isprobati to... :/

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
 

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
787
Imaš blok ventil na toplinku, dok na bilo kojoj od dva lajtunga nema pritiska ulja toplink je blokiran i ne ide ni van ni unutra.

Evo ti shema:

big_131211-103508-03fa3.jpg


N položaj hidraulike ti kod takvog toplinka ne znači ništa, cilindar je blokiran.... i da, N je plivajući položaj.
 

same1993

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
154
Pozz narode. Gledo sam neki new holland m135 da bi kupio al nije bilo bas glavnog gazde doma pa mi nije imo ko objasnit malo dizanje/spustanje hidraulike i paljenje spere i prednjeg pogona.. i mjenjac znam koristit al neznam ima neka tipka s donje strane cemu sluzi... i kotacic kraj mjenjaca cemu sluzi..pa ak neko ima taki traktor jel moze rec...traktor ima i prednji hidraulik

aa3fa53073f6d5ef3d5f2c073cb7d8dd_0x0.jpg
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,481
Onaj kotacic pored mjenjaca je saraf. Odvrnes i namjestis si palicu po sebi. Ona tipka ispod ti je za mjenjanje grupa. Kad dodjes npr. do B6 brzine stisnes tu tipku i zeca i prebaci u C1. Isto tako i nazad.
Ove 4 tipke gore su ti za prednju vucu i speru. Ako upalis auto prednju vucu, sama ce ti se gasit kad smotas preko nekog kuta i kad predjes neku brzinu.
Spera kad ti je na auto isto se gasi kad smotas preko nekog stupnja i kad dignes prikljucak na uvratinama.
Oni kotacici su ti za namjestanje hidraulike.
Za onu pored sica ne znam.
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,371
Pa pošto to nije baš malen traktor i veoma je skup, ne vjerujem da ga ima netko od kolega, ali ne znam... tako da sumnjam da ćeš dobit neke dobre informacije :)
 

Najnoviji postovi

Na vrh