Pod nomad sam prvenstveno mislio na napasivanje koza/ovaca, ne znam što si ti mislio ?
Dakle, šator, vreca za spavanje itd...i po nekoliko dana negdje. Pa opet dalje ili bliže ovisno o paši. Naravno trazim šikare, zapušteno...da me ne bi neko. I naravno ako nemam izbora a trudit ću se da imam, na privatnom zemljištu dogovor s gazdom, smijem ili ne smijem ili mu u zamjenu dam nešto mlijeka/sira ovisi. Neki su sretni da dođeš i očistiš neki ne.
Što se solara itd tiče, električar sam, nešto ću valjda i sam znati popraviti, a nešto ako moram i kupiti. Baš sam počeo nedavno raditi u firmi koja se bavi solarima.
Koliko za mobitel ? Koliko mi treba za osnovno. Hitni pozivi, surfanje radi oglasa, ili da naučim nešto što ne znam a trenutno mi je potrebno za život. Vjeruj pun k mi je nepotrebnog buljenja u bilo kakve ekrane, oduvijek radije npr izrađujem nešto od drveta(hobi) sto tu sad ne mogu jer zivim u stanu ili npr uzgoj ribe(e tu sam stručnjak, 25 god akvaristike i zatim vrlo uspješan uzgoj konzumnih šarana i smuđeva. Bi i ostale vrste riba pokusao da sam imao uvijeta(npr pastrve...). U tom ja uzivam a ne u mobitelu. I ako si pročitao moj prvi post, pkaniram nešto i prodati pa ću kupiti bon. Zatim usluge. Možda nekom neke manje ekektričarske ili satovi njemačkog(vrlo dobro pričam) ALI isključivo povremeno i kad ću iz nekog razloga baš morati. Jer ne zajebava mi se više pretjerano s ljudima. Ako će ići bez toga super, ali spreman sam na sve.
Imam osjećaj da su tu neki ljudi pomiješali pojam pustinjaka i nomada. Nomadi su normalna pojava u dobrom dijelu svijeta a i kod nas još uvijek.
Evo ti novost: mislim da mi ipak niti motokultivator neće trebati. Ko ima volju nađe i način.