• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Novi traktor do 50 000 kn ?

  • Temu pokrenuo Kaštelanin
  • Datum prvog posta
K

Kaštelanin

Guest
Poštovani članovi, kao novi član poljoprivrednog foruma zamolio bih Vas savjet. :scratch
Na jesen planiram zasaditi 0,5 ha voćnjaka gdje osim voćnjaka planiram saditi i povrće.
Ima li smisla kupovati traktor ili plaćati druge da mi obrađuju taj komadić zemlje (bagerom, traktorom, motokultivatorom...)? To mi je trenutno povoljnije ali dugoročno mi se ne isplati.

S obzirom da mogu ostvariti određenu subvenciju ali samo na novu mehanizaciju molim Vas koji isključivo novi traktor sa priključcima za tu svrhu ( međuredna obrada voćki, oranje i sl.) predlažete ?

Oprostite ako je pitanje laičko ali ja sam početnik poljoprivrednik i ovu temu o isključivo novom traktoru za 50 000 kn nisam pronašao na poljoprivrednom forumu.

Hvala lipa i pozdrav iz Kaštela. :partyman:
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Novi traktor ti se definitivno neisplati uzimat jedino polovni.A polovni lako nađeš neki IMT 533-539 ili neki tomo vinković.
 

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
402
Novi traktor ti se definitivno neisplati uzimat jedino polovni.A polovni lako nađeš neki IMT 533-539 ili neki tomo vinković.

ne kolega,treba mu zetor neki ili case a može čak i john deere.
pola hektara skoro pa može radit i motikom.to se lakoćom radi sa nekim tipa benasi 10ks ali je bolje sjediti pa si uzmeš npr kubotu ili yanmar sa 4wd i došlo bi te oko 30 000 kn u veoma dobrom stanju i dobiš frezu uz traktor.budući da si iz kaštela lipo se zaleti do šibenika i kupiš.
 

Najnoviji postovi

Na vrh