Re: Novi zakon o sjeći šuma
Evo malo vijesti u vezi krađe.
U petak dođe čestitka od odvjetnica za ovrhu zbog ogluhe na 387 kuna.
Mi svi sretni, prodat će se kamion i auto i namiriti šteta koja je sada prešla 80 000 kuna. A danas kod nje, blago je reći hladan tuš, kao da nas je poklopila santa leda.
Da bismo uopće pokrenuli ovrhu moramo platiti 3000 kuna. Priznajem sitnica.
Da bismo uopće nešto mogli ovršiti sutkinja je morala kamion i auto staviti u ovršnu masu s obzirom da je đubre vlasnik toga, no problem je što to sutkinja nije navela u presudi. Mi bismo sad trebali dokazati da je on vlasnik tih vozila. Cijena prava sitnica sudski vještak za promet 3500 kuna, dalje procjena vozila pojedinačno 3500 kuna, također sudski vještak za promet.
Kad smo pomislili da je to sve, ne, ne može biti, prelijepo je da bi bilo istinito, kamate na 59+ nešto tisuća kuna ne računa sud nego pogađate nije vještak za promet nego sudski vještak za knjigovodstvo. Moja računica ne vrijedi. Cijena? Prava sitnica 10 do 15 posto ukupne vrijednosti štete.
Dalje ako ste mislili da je to sve, grdno ste se prevarili, mi moramo u vlastitoj režiji, nakon što utvrdimo da je kreten vlasnik vozila, organizirati i platiti prijevoz vozila, dakle vozila se MORAJU prevesti, ne VOZITI cestom, kamion i auto, organizirati i platiti deponiranje oba vozila, organizirati i unaprijed platiti komisiju za dražbu, prva dražba je cijena 2/3 vrijednosti vozila. Ako nema ponuda onda na drugoj također unaprijed platiti cijena ide na 1/3 vrijednosti vozila.
Razlog zašto je to ovako zato što je ološ nezaposlen. A krasti može. Rad na crno... Plus što sud ne zanima odakle mu kamion vrijedan 45000 eura i auto od 20000 eura. A ja za ral šume moram dokazivati odakle mi 10000 kuna.
Zajedničko kućanstvo također više ne igra, niti to što mu šogorica radi u policiji.
Živjela hrvatska.
Namjerno pisano malim slovom.