tak sam nešto i imao u planu da bi se zavrtalo u zemlju i izbetonirali blokovi koji držali stupovi. sam pod nebi betonirao ostalo bi na zemlji evntulano bi nasipao malo šljunka za prvu ruku a kasnije nasipao beton. jer baš financije nečeju podnjeti
.
da objekt bi trebao biti 20x20 tj. 400 kvadrata a toliko i mogu veliko raditi bez da vadim građevnu jer je montažno. pa su mi preporučili da neka nejdem na soluciju 20x20 nego 20x18 što iznosi 360 kvadrata. malo če biti na knap ali se nadam dovoljno veliko.
da potreban mi je veliki prostor jer imam jako puno strojeva a i moram suhe rolo bale spremiti nekud pa tak da če mi i ovak biti malo na knap s tim svime
20 bi bila u dužinu i 18 u širinu visine od grede 4.5 metara s 3 ulaza po malo više od 5 metara.
ja se nadam da se grede nečeju savijati jer če kompletna konstrukcija (ono glavnije) biti povezano željeznim španerima koji se budeju dali zatezati tak da i oni trpe neku sile da ne ovisi sve na gredama krov če biti u A jer onak pod jednu stranu je prevelika površina pa za vrijeme zime i snjega bi sve moglo propasti pa če se to stvaljati u sredinu na špicu.
za pokrivanje krova sam mislio staviti one valovite ploče koje se vidim daju dosta povoljno kupiti po oglasima. uzeo bih oko 400 komada da mi ostane za rezervu i eventualno neku sitniju šupicu u sklopu ove za drva.
za prvu rurku ako nebih mogao stitči ju cijelu oklopiti bi stavio bale i najlon i spasio sam stvar na neko vrijeme dok se to ne završi.
što vi mislite da li je to dobra ideja takvu šupu napraviti.
imam par mjeseci da ju napravim jer nemam kud s strojevima a ako ih ostavim na otvorenom mislim da če susjedi imat što nositi :?