Re: Objekti-Šupe za smještaj traktora i mehanizacije
AGROTEHNIČAR imam ja rješenje za tvoja vrata, samo reci s koje strane bi išla?
da li bi to bilo sa bočne strane ili s ove velike široke?
uglavnom tu bih ti preporučio KLIZNA vrata, zašto, jer svaka ta strana ti je na sredini stupac, tako da na 16 metara širine ti imaš tapravo dvoja vrata po 8 metra koja kad ulaziš jednu stranu odguraš uz drugu(znači izgleda ko da su jedna iza drugih), zatim ih zatvoriš i kad očeš na drugu polovicu uči odguraš na drugu polovicu.otvaraju se jedna prema drugima
ne izlazi ti uopče izvan hale vrata , znači ne treba ti dodatni prostor, ne otvaraju se ko na sobi vrata, nego su ko kad nekom ideš u dvorište pa vrata na kotačima sam gurneš lijevo il desno i ona idu uz plot, e tak bi i tebi išla s tim da tih 16 metara bi bila dvoja vrata po 8 koja bi išla jedna pored drugih,nisu glomazna :!:
šta ti sve treba, osim vrata trebaju ti kotači i šinje koje če ti biti iznad vrata, šinje su jedna iza druge sa malim razmakom ovisno kolko su vrata debela da ih gurneš jedna iza drugih.materijal miže bit metalni okvir i lim ak nečeš drvo
pošto ti imaš betoniranu jaku halu to ti je idealno rješenje, jer tako zapravo možaš cjelu šupu složit da se sve strane tak otvaraju a kad je zatvorena to su kao zidovi.ne trebaju ti pantovi, ne mogu se objesitpa da ti vise i zapinju.
visina vrata nek ti bude kao največi stroj ili do visine šante (to češ naknadno zatvorit), postaviš gore nosače koji drše šinje dvije jednu iza druge po kojoj se voze vrata, dolje ti isto mogu biti kotači neki obični za skele tak sam da se voze, gornji kotači su pričvrščeni na nosače na vratima tak da se vrata sam nataknu na šinju.
sad sam mjerio vrata kod sebe jer i ja imam tak na štaglju dužine su 7,5 metara a visine 4 metra i to funkcionira več 40 godina bez da ima ikakvih problema, kad ih otvaram odma mi idu uz zid.(kod mene su jedna vrata a ti imaš duplo veču širinu)
nadam se da sam malo pomogao