• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,759
Odmah da kažem limom sam pokrio samo par šupica,,, al sam crijepom uradio solidan broj krovova,, više na dvije vode,,i nešto kombinovanih krovova,,,sad za tu širinu po mojoj formuli kad se pokriva crijepom rog bi bio dug oko 9,5 metara,, sa strehom od nekih 85 cm.,, i to bi bio nagib oko nekih 35 %,,sad za lim,,za tu širinu 10% je po meni premalo,,zna zimi s Majevice naletit i snijega ohho,, ostalo je sve stvar majstora,, raspona nosača,,debljina i razmak rogova,,dal je upitanju stolica il rešetkasti nosač,,sve ima svoje,

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
755
Bok, na zidani objekat bi u nastavku radio šupu dimenzije 12x9 i krov na jednu vodu, stupovi bi bili od cijevi 100x100x3mm i razmak između stupova 4m, znači stupovi bi bili sa prednje i stražnje strane i u sredini, zanima me koju debljinu greda staviti i rogova da to sve poveže i koji nagib krova bi bio oke za to. Pokrov bi bio lim sa filcom, hvala unaprijed

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Pozdrav svima. Novi sam ovdje. Nadam se da sam pogodio temu.

Uglavnom planiram si radit radionu. Nekih 8X6 i min. visine 4m, na jednu vodu što jednsotavnije. Moje pitanje je šta je bolje i jeftinije da zidam ili da pravim metalnu konstukciju i da je obložim panelom. Jeli neko imao sličan projekt

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Hvala na odgovoru. Ali ja sam pitao za gradnju a ne za dozvolu

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,023
Onda planiraj konstrukciju koja nije fiksirana na tlo pa kad dođe komisija - "ma još ne znam gdje će biti postavljena radionica"!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,618
Obzirom da je površina manja od 50m2, te ako ne planiraš imati vrata, tj. da je nadstrešnica, onda ide po pravilniku o jednostavnim građevinama pa treba projekt i samo lokacijska dozvola. Svejedno treba prijava gradilišta i izvođač.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,809
Ako je nešto jeftinije to ne znači da je i bolje! Bolje i jeftinije ne ide u istu rečenicu.

Zid sa betonskim blokovima 20x40 požbukani zvan i znutra. Krov drvene grede (može biti u kombinaciji sa nekim željeznim profilom), popodit daskama i pokriti nekim crijepom ili meditranom (ispod kojeg ide nepropusna folija). :cool:

Pitanje nije bilo o građevinskim dozvlama, uporabnom birokratskim, projektima i slično! Ali pametnjakovića na pretek.:unsure:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,963
Precizniju cijenu za pojedinu varijantu izvedbe možeš dobiti samo pribavljanjem ponuda, a za ponudu obično traže projekt. Okvirnu procjenu za zidani objekt ti može dati neki građevinac, a za čeličnu konstrukciju firme koje ih izvode. Svaka varijanta ima svojih prednosti i nedostataka, a obično je uvijek jeftinije ispadala zidana varijanta.
Možda se u zadnje vrijeme nekaj promijenilo, nije mi poznato.

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Radio bi to sam. Istraživao sam cijene čeličnih cijevi i skužio da su u Bih skoro pa 3 puta jeftinije nego kod mene. Pa zato naginjem na tu opciju. također ako neko za neku trgovinu u Požeško-slavonskoj ili Brodsko posavskoj (može i dalje) gdje ima jeftinjeg materijala neka napiše

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,601
Najbolje da kuku zašarafiš u sredinu da ju možeš danas sutra preseliti kod nekog ko ima građevinsku dozvolu.....

Moj glas ide metalnoj konstrukciji sa panelima.
Nema zidanja, nema žbukanja, ni izvana ni iznutra, a u konačnici je rastavljiva i prenosiva ako ti više nebu trebala. Jednom zazidana je više neiskoristiva.

Možda ja tak razmišljam zato jer je meni sa željezom lakše nego sa ciglom i mortom

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Opet te dozvole spominjete. Znam sve što trebam znati i gotovo. Nema potrebe da to stalno pišete.

I meni je lakše sa metalom zato bi to i radio sam. Jer nemam baš novca na bacanje

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,753
Ma brez dozvole nema šta da pitaš ovdje na forumu uopće, brišite mu profil, šta izigrava mangupa tu, onće brez dozvole, padase sve može brez dozvole jabibijo Tramp!

Šalu na stranu... Čelična konstrukcija je mama, još dolje lupiti pločice na stupce na sidrene vijke, danas - sutra ako se seliš, boom, ide i radiona brz rezanja i drkenjisanja.

I sam sam u planiranju jednog takvog projekta. Htio preko fondova, jebeni troškovnik za 10mx10mx5m kao da bi pravio metro pod zemljom - 68.000€.
Znam da prepucavaju troškovnike kada su fondovi u pitanju, ali brate, za 6.800€ sam napravim maltene sve što oni nude lol

Na vrh